Lediga jobb

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Välkommen att söka jobb hos oss!

På denna sida  hittar du de tjänster som går att söka på Hjo kommun just nu. Om det är ett timvikariat du är intresserad av, hittar du informationen du behöver under fliken Bemanningsenheten. Du kan ansöka om timvikariat och semestervikariat inom vård och omsorg på den här sidan.

Om du hittar en tjänst som du är intresserad av, följer du länken längst ned i annonsen för att söka tjänsten. Alla ansökningar ska göras elektroniskt via Offentliga Jobb. Ansökningar som inkommit på annat sätt behandlas inte.

Alla som skickar in så kallade intresseanmälningar kommar att hänvisas till denna sida. Vi åtar oss inte att bevaka framtida vakanser.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras enbart av Hjo kommuns rekryteringsansvariga, enligt GDPR (Dataskyddslagen).

 

Mark- och exploateringsingenjör till Samhällsbyggnad.

I Hjo kommun arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 000 invånare. Trästadsmiljön och den anrika stadsparken längs Vätterns strand gör Hjo kommun till en attraktiv plats året runt. Sommartid myllrar staden av besökare som njuter av glass, den charmiga stadskärnan och närheten till vattnet.

Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.

Hjo står inför en spännande tid där mycket händer i vår kommun och den region vi tillhör. Vi känner ett ökat tryck på Hjo som boendeort, vår besöksnäring är omtalat stor och vi har ett positivt företagsklimat. Samhällsplaneringsfrågorna är högt upp på agendan. Vi söker nu dig som vill vara med att utveckla vår stad och kommun tillsammans med oss!

Arbetsuppgifter

Som mark- och exploateringsingenjör har du en nyckelroll i arbetet med utveckling av kommunens mark. Du kommer att arbeta brett med mark- och exploateringsfrågor ur juridiska, tekniska och ekonomiska perspektiv. Arbetet innebär en möjlighet att driva och delta i projekt och ha stor inverkan på framtida stadsmiljö.

Du kommer att delta i detaljplanering med fokus på genomförandefrågorna och ansvarar för exploateringsekonomin. Du deltar i projekteringen och samordning av infrastruktur- och kvartersmarksutbyggnaden och du ansvarar för kontakten med lantmäteriet genom hela fastighetsbildningsprocessen. Du ansvarar för avtalsskrivande och uppföljning i exploateringsprocessens olika skeden. Vidare handlägger du arrenden, servitut, försäljning av tomter samt olika former av markärenden som uppkommer på grund av kommunens markägande

Arbetet sker i tät samverkan med olika kommunala verksamheter som VA, trafik, avfall, bygg och miljö liksom med externa konsulter, myndigheter och intressenter. Du redovisar dina ärenden i politiska forum.

Du projektleder eller deltar i projektgrupper bestående av flera olika kompetenser i såväl kommunala som privata exploateringsprojekt, samt företräder kommunen i egenskap av markägare i olika sammanhang

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom samhällsbyggnad, lantmäteri, juridisk utbildning mot fastighetsrätt eller annan relevant högskoleutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Eftersom mark- och exploateringsprocessen är betydelsefull för kommunens tillväxt och utveckling är det viktigt för oss att du har ett stort intresse för samhällsplanering som helhet och att du gärna arbetar med genomförandefrågor i alla dess skeden.
Att få ta ansvar för dina uppgifter och att strukturera ditt arbete är något du uppskattar.
Det är en fördel om du har kännedom om vad det innebär att arbeta i en politisk styrd organisation. Meriterande är erfarenhet av huvudmannaskapsfrågor och större exploateringsprojekt. God kännedom om relevant lagstiftning är viktigt. Du har lätt för att uttrycka dig begripligt i tal och skrift.

Som person har du en strategisk förmåga och en helhetssyn på dina uppgifter. Du är även en serviceinriktad person som trivs med att ha många kontakter. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och lägger stort vikt vid ett fungerande samarbete med dem du arbetar.

Du kommer att vara kommunens representant i olika sammanhang där vi vill att du på ett positivt, förtroendeingivande och engagerat sätt företräder kommunen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Varaktighet
Tillsvidare
Tillträde
Tillträde omgående.
Ansök senast
2022-09-11
Referensnr
A1144307
Antal platser
1

Övrigt

Intervjuer sker löpande.

Hjo kommun satsar på hälsofrämjande insatser för våra medarbetare och har därför infört rökfri arbetstid och friskvårdstimme.

Hjo kommun samverkar med Tibro och Karlsborgs kommuner och denna tjänst kan medföra arbete även i dessa kommuner.

Endast ansökningar via Visma/ Recruit räknas som fullgod ansökan, ansökningar via brev och mail kommer inte att behandlas.

Vi undanber oss kontakt från rekryteringsfirmor.

Upplysningar lämnas av

Jonas Sjölin
Samhällsbyggnadschef
0503-35022

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare
Kommunens växel
0503-350 00

Ansök senast: 2022-09-11 Till ansökan