Hitta din väg till arbete och studier

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Glada kollegor sitter på rad vid ett bord och tittar in i kameran.

Hur ser din situation ut? Det finns olika möjligheter och vägar fram till ett arbete eller studier.

Jag är arbetssökande

  • Anmäl dig först till Arbetsförmedlingen
  • Via din handläggare får du sedan kontakt med Arbetsmarknads- och integrationsenheten (AME) i din kommun. Vi på AME samarbetar med Arbetsförmedlingen och kan på olika sätt hjälpa till och vara ett stöd.

Jag är sjukskriven och behöver en rehabiliterande åtgärd för att komma tillbaka till arbetslivet.

  • Du kan via din läkare eller din kontakt på Försäkringskassan få en plats hos oss på AME. I Arbetsmarknads- och integrationsenhetens verksamheter och projekt får du tillgång till arbetsträning, kartläggning av din arbetsförmåga och rehabilitering för att du ska kunna komma in på, eller tillbaka till, arbetsmarknaden. Du kan även få möjlighet till en praktikplats inom kommunen eller en extern arbetsplats.

Jag saknar gymnasiebetyg

  • Då kanske ett utbildningskontrakt är något för dig. Ett utbildningskontrakt är en överenskommelse mellan dig, Arbetsförmedlingen och din hemkommun om att du ska läsa in gymnasiet, KOMVUX eller folkhögskola. Det som är bra är att du kan kombinera studierna med jobb, praktik eller andra arbetsmarknadspolitiska program på deltid. 

Jag ansöker om Försörjningsstöd

  • Du som ansöker om försörjningsstöd har möjlighet att medverka på Arbetsmarknads- och integrationsenhetens aktiviteter. Din handläggare på socialkontoret tar kontakt med oss på AME. 

    Här ansöker du om försörjningsstöd digitalt

Kontakta oss

Våra arbetsmarknadshandläggare har telefontid, vardagar mellan klockan 08:30 och 09:00. Du hittar deras telefonnummer under fliken "Kontakt" ovan.