Inackorderingstillägg

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Inackorderingstillägg kan beviljas om du på grund av lång eller besvärlig resväg måste inackordera dig på skolorten. För tillägget finns ingen nedre åldersgräns. Tillägget avser hjälp till kostnader för boende, fördyrat uppehälle och resor till och från hemmet. Tilläggets storlek styrs av reseavståndet mellan hemorten och skolorten.

Du som går en gymnasial utbildning kan få inackorderingstillägg t o m vårterminen det år du fyller 20 år. Med gymnasial utbildning menas gymnasieskola samt påbyggnadsutbildningar.

Under ett normalt läsår beviljas inackorderingstillägg för fyra månader på höstterminen och fem månader på vårterminen. Det krävs att du studerar på heltid för att du ska få inackorderingstillägg. För att räknas som heltidsstuderande i gymnasieskolan krävs att din utbildning omfattar all schemabunden undervisning.

Inackorderingstillägg kan sökas på två olika sätt; via hemkommunen och CSN. Det är olika regler för vilka utbildningar som ger vilket tillägg.

Du kan inte få inackorderingstillägg samtidigt med ersättning för dagliga resor (t ex busskort).
Närmare information kan du få av studie- och yrkesvägledare.

Ny e-tjänst för dig som söker inackorderingstillägg.

Du som bor i Falköping, Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm och Töreboda kommer nu kunna söka inackordering via denna digitala blankett
När du har fyllt i blanketten kommer informationen skickas via webben till din hemkommun som sedan återkopplar till dig ang. beslut.

Gå vidare till ansökan om inackorderingstillägg

Ansökan om inackorderingstillägg via CSN