Välkommen till Hjo kommuns grundskolor

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Här kan du läsa mer om grundskolorna i Hjo kommun.

 • Exteriör av Estrid Ericsonskolan

  Estrid Ericsonskolan F-6

  Estrid Ericsonskolan är en nybyggd F-6 skola belägen i den västra delen av Hjo tätort. Här går cirka 180 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6 med tillhörande fritidshem. På Estrid Ericsonskolan finns också en avdelning speciellt anpassad för särskoleelever med tillhörande fritidshem.

 • Fågelås skola F-6

  Fågelås skola ligger i Gate ca 16 km söder om Hjo tätort. Det är en liten skola med ca 60 elever från förskoleklass- åk 6. Skolan har även ett fritidshem som heter Smultronstället och vägg i vägg ligger förskolan Fågelbo där det går ca 25 barn.

 • Mellanstadiet Boken, Guldkroksskolan Hjo

  Guldkroksskolan F-6

  Guldkroksskolan centralt belägen i Hjo tätort med cirka 330 elever.

 • Guldkroksskolan F-huset

  Guldkroksskolan 7-9

  Mitt i Hjo med närhet till Vätterns klara vatten ligger stadens enda högstadieskola, Guldkroksskolan 7-9. Här går cirka 300 elever.

 • Fem tjejer på en kulle, med Hammarnskolan i bakgrunden

  Hammarnskolan F-6

  Hammarnskolan ligger i de centrala delarna av Hjo och är en F-6 skola med ca 180 elever. Skolan ligger granne med Naturreservatet Hjoåns dalgång, Hammarns förskola och bostadsområdet Hammarnsjorden.

 • Korsberga skola

  Korsberga skola F-6

  Korsberga skola ligger i Korsberga ca 12 km väster om Hjo tätort och är en liten F-6 skola med ca 65 elever. På skolan finns fritidshemmet, Fladdermusen och granne med skolan ligger också förskolan Björkdungen med ca 50 barn.

Vi vill veta hur du tycker att den kommunala verksamheten och servicen fungerar, eller kanske inte fungerar. Dina förslag, synpunkter, klagomål eller felanmälningar hjälper oss att förbättra våra verksamheter.