Om Hjo

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

I Hjo kommun bor drygt 9 000 personer. Staden ligger alldeles intill Vätterns strand i det Skaraborgska kulturlandskapet, på pendlingsavstånd från Skövde, Jönköping, Göteborg och Stockholm.

I Hjo är det nära mellan människor. Det ger bra möjligheter för goda möten och samarbeten. Hjoborna är engagerade och stolta över sin kommun. Vi satsar medvetet på goda möten; goda möten mellan människor, gott samarbete i näringslivet, god samverkan mellan Hjo och andra kommuner. Det ska vara enkelt, lättillgängligt och välkomnande här. 

 • Press och media

  Här hittar du bilder som får användas i samband med kommunikation om Hjo kommun, samt kontaktuppgifter till politiker och tjänstepersoner.

 • Sociala medier

  Du kan komma i kontakt med och påverka Hjo kommun på många olika sätt. Här hittar du våra sociala medier.

 • Filmer: En känsla av Hjo

  Här kan du se vår filmserie om Hjo. Filmerna är inga vanliga reklamfilmer, utan korta berättelser om det verkliga livet i Hjo.

 • En svartvit, äldre bild från Hjo stadspark. Finklädda personer runt en rund damm.

  Hjos historia

  Har du en gång fått Hjosand mellan tårna dröjer du dig gärna kvar, och återkommer gång på gång. Allt enligt ett lokalt ordspråk. Det är helt enkelt någonting med den levande trästaden, de vida vyerna över Vätterns klara vatten och närheten till natur och grönska som gör att människor trivs i Hjo. Vi brukar säga att vår lilla stad både är en plats och ett sätt att vara. Lite mer avslappnat, roligare och trevligare.

 • Tre personer promenerar på en kullerstensgata i Hjo.

  Tre Trästäder och Europa Nostra

  1990 belönades Hjo stad med Europa Nostras hedersmedalj "... för det beaktansvärda bevarandet av den samlade trästaden Hjo, vilket inneburit ett bibehållande av dess särprägel och charm".