Krisberedskap och civilt försvar

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Arbetet med krisberedskap och civilt försvar handlar om att stärka samhällets förmåga att förebygga och hantera kriser och krig. Ansvaret för dessa uppgifter delas mellan ett stort antal offentliga och privata aktörer som myndigheter, kommuner, regioner och företag.

Här hittar du information om kommunens krisberdskapkrisorganisation och hur kommunen kommunicerar vid kriser och andra allvarliga händleser. Här finns även tips om krisberedskap hemma.

 • Totalförsvarsövning 2020 - Tillsammans försvarar vi Sverige och varandra

  2020 genomförs en totalförsvarsövning i Sverige, TFÖ 2020, som Hjo kommun kommer att delta i. Övningen ska bidra till att öka Sveriges motståndskraft.

 • Kommunens krisberedskap inkl POSOM

  Hjo kommun har det övergripande ansvaret för hanteringen av större kriser och allvarliga händelser, som inträffar i kommunen.

 • Så informerar kommunen vid kriser och allvarliga händelser

  Om en allvarlig händelse inträffar i kommunen kommer du alltid att hitta information här på webbplatsen och på kommunens Facebook sida om vad du behöver göra och vad kommunen gör. Vid behov kan du även få aktuell information via radio och andra medier, till exempel TV och tidningar.

 • Din egen krisberedskap

  Vi har alla ett ansvar för vår egen och vår familjs säkerhet. De flesta måste vara beredda på att kunna klara sig själva en tid. Ju bättre förberedd du är desto större möjlighet har du också att hjälpa andra som inte har samma förutsättningar.

 • VMA: Så varnas allmänheten

  När en kris inträffar finns ett stort behov av snabb och tillförlitlig information. Här kan du läsa om Viktigt meddelande till allmänheten, VMA.

 • Skyddsrum

  Skyddsrum är till för att ge befolkningen fysiskt skydd vid krig. Men vad är egentligen ett skyddsrum? Var finns de och vem ansvarar för dem?