Daglig verksamhet

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Daglig verksamhet är en insats enligt LSS och kan sökas av dig som har en funktionsnedsättning, är i yrkesverksam ålder och som inte arbetar eller studerar. Du får möjlighet att göra någonting meningsfullt, utvecklande och intressant under dagtid.

Daglig verksamhet på Klammern – Alla kan

På "Klammern – Alla kan", har personer med olika funktionsnedsättning och med olika individuella förutsättningar sin sysselsättning. Som namnet antyder så utgår vi från att "alla kan" och har som mål att varje person ska få en meningsfull sysselsättning som känns viktig och utvecklande.  

Vi har öppet vardagar kl 09.00 till 15.00. 

Verksamheten är indelad i olika grupper

  • Köket: Här erbjuder vi dig många olika café- och restaurangsysslor. Gruppen ansvarar också för inköp av livsmedel till verksamheten. Under vissa dagar i veckan erbjuds friskvård, till exempel promenader och träning på utegymmet i Stadsparken.
  • Fabriken: Här utför vi lego-arbeten åt olika företag. Det finns även ett snickeri där olika saker tillverkas och en tvättstuga där Klammerns egna textilier tvättas. Gruppen genomför återvinningsrundor där man sorterar och slänger Klammerns och även andra verksamheters källsortering. Till gruppen finns externa praktikplatser som Tectubes och Hjo Can Help kopplade.
  • Skapande arbete & sinnesstimulering: I den här gruppen arbetar vi med våra sinnen både utom- och inomhus. Promenader i natur och till bibliotek genomförs. Inne på Klammern finns tillgång till skapande aktiviteter i form av musik, färger, former och dofter.

För deltagare i samtliga grupper finns möjlighet att boka en stund för avslappning och träning i något av sinnesrummen som finns på Klammern. I ett av sinnerummen erbjuds även massage.

Praktikplats

För en del deltagare kan det vara aktuellt med en praktikplats på ett företag eller inom offentlig förvaltning. Omfattningen kan variera från några timmar i veckan upp till en hel arbetsvecka.

Att ha praktik ställer vissa krav på deltagaren. Det är viktigt att man är motiverad och kan arbeta självständigt. Arbetsplats, arbetsuppgifter och omfattning bestäms efter kartläggning gjord tillsammans med en personal.

Hur får jag daglig verksamhet?

Du ansöker om daglig verksamhet hos din LSS-handläggare som utreder behovet och beslutar om insatsen enligt LSS. Kontaktuppgifter hittar du under Kontakt.

Vad kostar det?

Du betalar för lunchen enligt gällande avgiftstaxa. Den som vill beställa en varm matportion från kommunens centralkök betalar 68 kronor.

Får jag någon ersättning?

Du som har din sysselsättning inom daglig verksamhet får habiliteringsersättning enligt gällande riktlinjer, och taxa.