Daglig verksamhet

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Tecknade figurer som håller i verktyg

Daglig verksamhet är en insats enligt LSS och kan sökas av dig som har en funktionsnedsättning, är i yrkesverksam ålder och som inte arbetar eller studerar. Syftet med den dagliga verksamheten är att ges möjlighet att ha något meningsfullt, utvecklande och intressant att göra under dagtid.

Daglig verksamhet på Klammern - Alla kan

På Klammern - Alla kan, har personer med olika funktionsnedsättning och med olika individuella förutsättningar sin sysselsättning. Som namnet antyder så utgår vi ifrån att "alla kan" och har som mål att varje person ska få en meningsfull sysselsättning som känns viktig och utvecklande.  

Vi har öppet vardagar kl 09.00 till 15.00. 

Verksamheten är indelad i olika grupper

  • Köket: Här erbjuder vi dig många olika café- och restaurangsysslor. Gruppen ansvarar också för inköp av livsmedel till verksamheten. Under vissa dagar i veckan erbjuds friskvård som t.ex. promenader och träning på utegymmet i Stadsparken.
  • Fabriken: Här utför vi lego-arbeten åt olika företag. Det finns även ett snickeri där olika saker tillverkas och en tvättstuga där Klammerns egna textilier tvättas. Gruppen genomför återvinningsrundor där man sorterar och slänger Klammerns och även andra verksamheters källsortering. Till gruppen finns externa praktikplatser som Tectubes och Hjo Can Help kopplade.
  • Skapande arbete & sinnesstimulering: I den här gruppen arbetar vi med våra sinnen både utom- och inomhus. Promenader i natur och till bibliotek genomförs. Inne på Klammern finns tillgång till skapande aktiviteter i form av musik, färger, former och dofter.

För deltagare i samtliga grupper finns möjlighet att boka en stund för avslappning och träning i något av sinnesrummen som finns på Klammern. I ett av sinnerummen erbjuds även möjligheten att få massage.

Praktikplats

För en del deltagare kan det vara aktuellt med en praktikplats på ett företag eller inom offentlig förvaltning. Omfattningen kan variera från några timmar i veckan upp till en hel arbetsvecka.

Att ha praktik ställer vissa krav på deltagaren. Det är viktigt att man är motiverad och kan arbeta självständigt. Arbetsplats, arbetsuppgifter och omfattning bestäms efter kartläggning gjord tillsammans med en personal.

Hur får jag daglig verksamhet?

Du ansöker om daglig verksamhet hos din LSS-handläggare som utreder behovet och beslutar om insatsen enligt LSS. Kontaktuppgifter hittar du under Kontakt.

Vad kostar det?

Du betalar för lunchen enligt gällande avgiftstaxa.

Får jag någon ersättning?

Du som har din sysselsättning inom daglig verksamhet får habiliteringsersättning enligt gällande riktlinjer, och taxa.