Turism

Telefon
0503-35255

Telefontider
Mån,tis,tors kl. 10.00-19.00, Fre kl. 10.00-17.00, Lör kl. 11.000-15.00

E-post
tourism@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1B

Öppettider
Mån,tis,tors kl. 10.00-19.00, Fre kl. 10.00-17.00, Lör kl. 11.00-15.00

Postadress
544 81 Hjo

Kontakter

Hjo är kanske mest känd som trästaden vid Vättern - en stad som sommartid bubblar av aktivitet. Men sanningen är att Hjo bjuder på upplevelser hela året om.

Ett rikt utbud

Alla årstider är Vättern, i sina skiftande färger och med sitt vilda humör, ett vackert skådespel att betrakta. Den Europa Nostra-belönade trästaden och stadsparken speglar Hjos historia vinter som sommar, vår som höst, och natur och friluftsområden kan med fördel upplevas i september likväl som i mars. Därtill bjuder Hjo på ett varierat kulturutbud och lokalproducerad mat så att du kan äta dig igenom hela matåret. Vad sägs om nyskördad sparris i maj, jordgubbar från Munkebo lagom till midsommar, svalkande glass från någon av våra tre glasscaféer i juli, Vätterkräftor i augusti och ost från Almnäs till julbordet?

Återkommande evenemang

Många besöker också Hjo för årets alla återkommande evenemang. För att nämna några så inleds året med Alla Hjärtans Dag i februari, sommartid markeras av midsommarfirandet på Almnäs, juli toppas bland annat av Slöjdmässa i Hjo Stadspark och ångbåtsjazzturer ombord på S/S Trafik. En av augustis höjdpunkter är den årliga Dragspelsstämman då Hjo fylls av spelemän och våra årliga julmarknader rundar av året i december. Ja, man kan väl säga att till Hjo kommer man för att njuta och bara vara hela året om.

Hjo kommuns turismverksamhet - Visit Hjo - har till uppgift att marknadsföra hela detta utbud. En mycket tacksam uppgift, och den årliga turistbroschyren är inte är svår att fylla med allt det fina som Hjo har att erbjuda.

Varumärket Hjo

Vi vill vi lyfta fram våra kulturella värden och göra dem så synliga och attraktiva som möjligt. Trästadens genuina miljöer och vackra hus, charmiga gränder, mysiga caféer och restauranger, små unika butiker, ångaren Trafik som tuffat på sedan 1892, hamnen, natur och friluftsliv med golfspelande på Hökensås, Hjoåns dalgång, läget vid Vättern och givetvis kulturen i form av musik, konst och konsthantverk är alla viktiga ingredienser i varumärket Hjo.

För att veta mer om turismverksamheten, besök gärna Hjo Turistinformation som huserar i Kulturkvarteret Pedagogien.
Du är också välkommen att besöka oss på www.visithjo.se.

Så välkommen till Hjo och välkommen till oss!


Följ även Visit Hjo på Facebook och Instagram.
https://www.instagram.com/visithjo
https://www.facebook.com/visithjo