Turism

Telefon
0503-35255

Telefontider
Alla dagar kl. 10.00-18.00

E-post
tourism@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1B

Öppettider
Alla dagar kl. 10.00-18.00

Postadress
544 81 Hjo

Kontakter

Hjo är kanske mest känd som trästaden vid Vättern - en stad som sommartid bubblar av aktivitet. Men trästaden Hjo bjuder på upplevelser hela året om.

Varumärket Hjo - trästaden vid Vättern


Vi vill vi lyfta fram våra kulturella värden och göra dem så synliga och attraktiva som möjligt. Trästadens genuina miljöer och vackra hus, charmiga gränder, mysiga caféer och restauranger, små unika butiker. Ångaren Trafik som tuffat på sedan 1892. Hamnen, natur och friluftsliv med golfspelande på Hökensås. Hjoåns dalgång, läget vid Vättern, och givetvis kulturen i form av musik, konst och konsthantverk. Allt detta är viktiga ingredienser i varumärket Hjo.

Hjo kommuns turismverksamhet - Visit Hjo - har till uppgift att marknadsföra hela detta utbud. 
Så välkommen till Hjo och välkommen till oss! Besöka oss gärna även på www.visithjo.se.

Tre trästäder

Trästaden gör Hjo till medlem av Tre Trästäder tillsammans med Eksjö och Nora. Tre trästäder är ett samarbete mellan Hjo, Eksjö och Nora för att sprida kunskap om några av Sveriges unika trästäder. För mer information besök www.tretrastader.se.

Europa Nostra

1990 belönades Hjo med Europa Nostramedalj på grund av sin välbevarade trästadsmiljö. Europa Nostra-priset får ses som en utmärkelse till husägare, byggmästare, hantverkare och alla Hjobor som i praktiskt arbete, eller på annat sätt, arbetat för ett bevarande av staden Hjo.

Det händer hela året

Många besöker också Hjo för årets alla återkommande evenemang. För att nämna några så inleds året med Alla Hjärtans Dag i februari, sommartid markeras av midsommarfirandet på Almnäs, juli toppas bland annat av Slöjdmässa i Hjo Stadspark och ångbåtsjazzturer ombord på S/S Trafik. En av augustis höjdpunkter är den årliga Dragspelsstämman då Hjo fylls av spelemän och våra årliga julmarknader rundar av året i december. Ja, man kan väl säga att till Hjo kommer man för att njuta och bara vara hela året om.

Följ även Visit Hjo på Facebook och Instagram:
https://www.instagram.com/visithjo
https://www.facebook.com/visithjo

En känsla av Hjo

Här kan du se filmer med korta berättelser om hur det är att leva och verka i Hjo!

För mer information

Har du frågor som rör aktiviteter, boende och matställen i Hjo med omnejd, vill boka en guidad stadsvandring eller ångbåtstur, tveka inte att kontakt oss på Hjo Turistinformation.

Visit Hjo – Hjo Turistinformation

Bangatan 1 B
544 33 Hjo
Telefon: 0503-352 55
E-post: visithjo@hjo.se