Använda allmän plats

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Med allmän plats avses ett område som är avsett för ett gemensamt behov och som får användas av alla. En allmän plats får inte mer än tillfälligtvis upplåtas för en enskild eller privat verksamhet. En allmän plats kan till exempel vara en gata, ett torg eller en park.

 • Foodtruck

  De här informationen är framtagen för att informera dig som restaurang-, café- och fastighetsägare om de krav som finns när du vill ”ställa upp” Foodtruck.

 • Fyrverkerier

  Det är många som tycker att det både är festligt och roligt med fyrverkerier. Det finns också de som tycker att de är obehagliga. Här kan du läsa mer om vad som gäller i samband med avfyrning av fyrverkerier.

 • Trottoarpratare

  Staden är vårt gemensamma utrymme där alla ska kunna vistas och trivas. Nästan alla platser där allmänheten rör sig är allmän plats. Vill någon använda allmän plats för annat än vad den är avsedd för behövs tillstånd från polisen samt den som förvaltar marken.

 • Uteservering

  Den här informationen är framtagen för att informera dig som restaurang-, café- och fastighetsägare om de krav som finns när du vill ”sätta upp” en uteservering.

 • Tillstånd markupplåtelse, schaktning och TA-plan

  Ska du ställa upp byggställningar, containrar eller göra annat på offentlig plats behöver du söka tillstånd för markupplåtelse. Ska du borra eller gräva eller göra någon som påverkar trafiken behöver du söka tillstånd för schaktning och TA-plan.