Föreningar

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Här kan du läsa om hur det är att starta och driva förening, och om hur du söker föreningsbidrag.

Träffa människor, lär dig nya saker och gör det du tycker är roligt. Föreningslivet kan öppna många dörrar! 

I Hjo kommun finns ett aktivt föreningsliv och det finns ett stort antal föreningar som erbjuder en bred verksamhet för alla åldrar. I Aktivitetskatalogen finns information om föreningarnas aktiviteter samlade, läs mer om Aktivitetskatalogen här!

Vill du arrangera aktiviteter eller driva en fråga? Undersök gärna vilka föreningar som finns och kontakta de som har liknande verksamheter. Du kan också ta del av eller starta aktiviteter genom något av studieförbunden, eller starta en egen förening.

Om du har frågor eller funderingar om föreningslivet i Hjo kommun är du välkommen att kontakta fritidsutvecklare hanna.nordlof@hjo.se eller kultursamordnare lena.fastmark@hjo.se 

Läs mer om att starta och driva förening

Boka lokal, ansöka om bidrag, lotteritillstånd och föreningsregister

För att föreningen ska kunna boka lokal, ansöka om bidrag, synas i föreningsregistret, ansöka om lotteritillstånd behöver föreningen vara registrerad i Rbok. Det görs genom att en ansvarig i föreningen loggar in i Rbok och klickar på "Registrera förening - Skapa konto för förening, företag eller organisation".

Den som registrerat föreningen kan lägga till fler föreningsmedlemmar under Administrera - Användare. För att lägga till andra föreningsmedlemmar behöver dessa ha loggat in i Rbok först och den som lägger till användare behöver deras personnummer. Endast de som blir tillagda som användare kan logga in som föreningen och göra bokningsförfrågningar eller ansöka om bidrag.