Städ och tvätt

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Tvättmaskin med kläder.

Du kan få beslut om insatsen Städ eller Tvätt enligt Socialtjänstlagen. Hjälpen du får utgår alltid ifrån det biståndsbeslut som du har fått beviljat.

Vad ingår i insatsen Tvätt?

I ditt biståndsbeslut står det vad just du ska få hjälp med.

Vad ingår i insatsen Städ?

I ditt biståndsbeslut står det vad just du ska få hjälp med. Biståndsbeslutet utgår alltid ifrån dina behov. I normalfallet så ingår ofta städ av två rum och kök, men du kan själv bestämma vilka två rum vi ska städa när vi besöker dig. Det ingår inte i Städ att bära ut tunga mattor, att möblera om eller att köra saker till återvinningen. Men om du har behov av den här typen av hjälp så finns ”Fixartjänster” till hands i kommunen. Fixartjänsten kan också hjälpa till med trädgårdsskötsel.

Byte av dag eller tid

Vi planerar vår bemanning utifrån de insatser och tider vi kommit överens om. Därför är det viktigt att du meddelar i förväg om du inte är hemma, eller av andra skäl inte kan ta emot oss en viss dag. Detta vill vi veta i så god tid som möjligt, minst en dag i förväg. Om du inte kan ta emot ett planerat besök är det inte säkert att Hemvården kan utföra insatsen vid någon annan tidpunkt. Vi utför inte städ eller tvätt i ditt hem när du inte är hemma. Ibland måste Hemvården flytta på tiden för en insats eftersom det kan dyka upp akuta behov som vi måste hjälpa till med. I så fall kontaktar vi dig i så god tid som möjligt för att komma överens om en tid och dag då det passar dig att vi utför insatsen istället.

Bra att tänka på om du har hjälp med Tvätt

 • Om du har tvättstuga ska den vara bokad på aktuell tid.
  Detta kan vi hjälpa till med om du behöver det.
 • Det ska finnas en fungerande tvättmaskin i hemmet och
  tvättmedel hemma.
 • Om det behövs mynt till tvättmaskinen så ska det finnas
  hemma.

Bra att tänka på om du har hjälp med Städ:

 • Dammsugare med extra dammsugarpåsar hemma
 • Mopp med teleskopskaft (som kan göras längre eller kortare)
 • Trasor och en rengöringshink
 • Rengöringsmedel

Ibland kan vissa förändringar behöva göras i ditt hem för att personalen ska få en god arbetsmiljö och för att kunna utföra insatsen på bästa sätt. Du står själv för att det finns fungerande städutrustning hemma som vår personal kan använda utan att skada sig.

Kontakt

Vid eventuella frågor så kan du kontakta Hemvården på telefonnummer: 0503-352 73.
Vi har telefontid: Kl 08.30-09.30 och kl 13.00-14.00