Gymnasieskola

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Unga vuxna elever sitter och pluggar vid olika bord.

Hjo kommun har cirka 350 elever som går på gymnasiet. Hjo kommun har ingen egen gymnasieskola utan köper gymnasieplatser i andra kommuner. De flesta av kommunens gymnasieelever studerar inom samverkansområdet Utbildning Skaraborg men kommunen erbjuder också vissa gymnasieutbildningar i egen regi.

Gymnasiesamverkan inom Utbildning Skaraborg

Utbildning Skaraborg är en samverkan inom gymnasieskolans område mellan kommuner i Skaraborg som har målsättningen att stärka och utveckla samverkansområdet Skaraborg till en attraktiv gymnasieregion. Genom Utbildning Skaraborg erbjuds alla Hjos gymnasieelever ett brett utbud av gymnasieutbildningar av god kvalitet.

Välkommen att besöka Utbildning Skaraborgs hemsida för mer information om gymnasievalet. På Utbildning Skaraborg kan man bland annat hitta datum för öppet hus på de olika gymnasieskolorna, tidsplan för ansökan och antagning och statistik över antagningen. På deras hemsida finns länkar till anknytna gymnasieskolor om man vill ha mer information om de respektive skolorna. Genom kommunens studie- och yrkesvägledare får du hjälp med de olika sökalternativen.

Läs mer om ansökan, antagning, skolor och program

Information om hur man väljer och anmäler sig till gymnasiet finns på Utbildning Skaraborgs hemsida.

Information om skolstart, lovdagar och liknande finns på respektive gymnasieskolas hemsida.

Du kan läsa mer om och jämföra olika gymnasieprogram via Skolverkets webbplats utbildningsguiden