Estrid Ericsonskolan

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Estrid Ericsonskolan är en nybyggd F-6 skola belägen i den västra delen av Hjo tätort. Här går cirka 180 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6 med tillhörande fritidshem. På Estrid Ericsonskolan finns också en avdelning speciellt anpassad för särskoleelever med tillhörande fritidshem.

Vårterminen 2022 startar verksamheten på den nybyggda skolan, Estrid Ericsonskolan. Elever i förskoleklass till årskurs 5 flyttar från Guldkroksskolan till sina nya hemvister och fritidshem på Estrid Ericsonskolan. På den nya skolan finns också en avdelning särskilt anpassad för de särskoleelver som också har flyttat från Guldkroksskolan.

Hållbarhet, litteratur och rörelse

I samband med att den nya skolan vuxit fram och i takt med att verksamheten börjat ta form har tre ledord tagits fram för skolan och verksmaheten, hållbarhet, litteratur och rörelse. Ledorden syns på olika sätt i skolbyggnaden i den fysiska miljön och kommer vara en del av verksamheten framöver.

Efter jullovet tas Estrid Ericsonskolan i bruk. Det innebär att flera av Barn och utbildnings verksamheter behöver byta lokaler. Här förtydligar vi vilken verksamhet som flyttar till vilken plats vid vilken tidpunkt.

Hjälp oss att utveckla och förbättra våra verksamheter genom att lämna synpunkter på verksamheten!