Estrid Ericsonskolan F-6

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Exteriör av Estrid Ericsonskolan

Estrid Ericsonskolan är en nybyggd F-6 skola belägen i den västra delen av Hjo tätort. Här går cirka 180 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6 med tillhörande fritidshem. På Estrid Ericsonskolan finns också en avdelning för anpassad grundskola med tillhörande fritidshem.

Vårterminen 2022 startade verksamheten på den nybyggda skolan, Estrid Ericsonskolan. Elever i förskoleklass till årskurs 5 flyttade då från Guldkroksskolan till sina nya hemvister och fritidshem på Estrid Ericsonskolan. På den nya skolan finns också verksamhet inom anpassad grundskola (tidigare grundsärskola).

Hållbarhet, litteratur och rörelse

I samband med att den nya skolan vuxit fram och i takt med att verksamheten börjat ta form har tre ledord tagits fram för skolan och verksmaheten, hållbarhet, litteratur och rörelse. Ledorden syns på olika sätt i skolbyggnaden i den fysiska miljön och kommer vara en del av verksamheten framöver.

Färgplatta

Vi vill veta hur du tycker att den kommunala verksamheten och servicen fungerar, eller kanske inte fungerar. Via felanmälan och Synpunkten kan du lämna förslag, synpunkter, klagomål eller felanmälningar som hjälper oss att förbättra våra verksamheter.