Försäkringar

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

På den här sidan hittar du information om försäkringar som gäller sak- och personskador samt sjukdom och olycksfall i några av kommunens verksamheter.

Hjo kommun har ett omfattande försäkringsskydd. Kommunen har för närvarande försäkringsavtal med Länsförsäkringar Skaraborg, Folksam, IF, QBE, Hiscox och S&P/CNA.

Hjo kommuns kommunförsäkring omfattar bland annat följande försäkringar: Egendom- och följskadeförsäkring, Ansvarsförsäkring, Skogsförsäkring, Entreprenadförsäkring, Krisförsäkring. Kommunens Tjänstereseförsäkring är en försäkring för elever i kommunens grund- och gymnasieskolor vid skol- och/eller praktikresor i kommunens regi. Vidare så är även kommunanställda, praktikanter och förtroendevalda försäkrade av Kommunens tjänstereseförsäkring. Olycksfallsförsäkringen gäller alla grundskoleelever som går i Hjo kommuns skolor och omsorgstagare, oavsett var de är folkbokförda. 

Du kan läsa mer om följande försäkringar via länkarna:

 • sak- och personskador som orsakas av skolelever och andra personer, som gör praktik eller arbetstränar på olika arbetsplatser i Hjo kommuns regi.
 • sjukdom och olycksfall som drabbar elever som är på resor eller praktik, som anordnas av Hjo kommuns skolor.
 • olycksfall som drabbar förskolebarn och skolelever som är folkbokförda i Hjo kommun.

Informationen som ges om Hjo kommuns ansvarsförsäkring och elevreseförsäkring är kortfattad.

 • Ansvarsförsäkring

  Hjo kommun har en ansvarsförsäkring hos Länsförsäkringar, som bland annat täcker skador som orsakas av skolelever och personer med vissa funktionshinder som praktiserar på arbetsplatser.

 • Tjänstereseförsäkring

  Hjo kommun har en tjänstereseförsäkring, som även gäller för Anställda, praktikanter, förtroendevalda, personer utsedda av kommunen och elever i kommunens grund- och gymnasieskolor vid skol- och/eller praktikresor i kommunens regi.

 • Olycksfallsförsäkring

  Hjo kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring som gäller för olycksfallsskada som inträffar under ordinarie verksamhet samt resa till och från verksamheten.