Hjo Strandbad och badhytterna

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Mellan Guldkroksbadet och Stadsparken ligger Hjo Strandbad. Här finns sandstrand och gräsyta att placera sin filt eller stol på och i vattnet fin sandbotten en bra bit ut. På stranden finns även de ikoniska badhytterna som går att hyra för en dag eller för en hel säsong.

Hjo Strandbad erbjuder bad i Vätterns klara vatten och fin sand att leka eller njuta av solen och utsikten på. Mellan sanden och gräsytan står de drygt 100 år gamla badhytterna som en vacker inramning. Det var 1913 som arkitekten Lars Kellman skissade på de nio små byggnaderna, under rubriken "Hjo Strandbad". Badhytterna går att hyra för en dag eller för en hel säsong.

Hyr din egen badhytt för en dag

Det är möjligt att hyra en egen badhytt för en dag. Kontakta fritidssamordnare Hanna Nordlöf, hanna.nordlof@hjo.se för att hyra. Kostnaden är 63 kr per dag.

Du som hyr ansvarar för att lämna badhytten i det skick den var när du kom. Sopa ur eventuell sand och släng sopor på lämplig plats. Källsortering finns på fem platser inom badets område (varav en på stranden).

Hyr din egen badhytt för en hel säsong

Det är möjligt att hyra en badhytt över en hel säsong, säsongsperioden är 1 juni – 31 augusti. Kostnaden är 2097 kr. 

Intresset för att hyra per säsong är stort. Då vi vill värna om såväl våra värdefulla badhytter som om önskemålen att få hyra, har vi valt att tillämpa lottning för att fördela hytterna. Alla som anmält sitt intresse deltar i utlottningen och får sedan välja badhytt i den ordning som lottningen visar. Är du intresserad av att hyra badhytt? Hör av dig till Hanna Nordlöf, hanna.nordlof@hjo.se senast 30 april för att delta i lottningen. Lottningen görs om inför varje säsong.