Förebygga olyckor

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Hjo kommun försöker på olika sätt minska risken för att det ska inträffa olyckor i kommunen. Du kan också bidra aktivt till detta genom att informera kommunen om olycksfällor och vara noga med säkerheten i ditt hem.

Alla olyckor går inte att skydda sig ifrån, men man kan göra mycket för att minska risken för att man själv eller andra ska drabbas av olyckor.

 • En öppen eld i naturen, med stenar runt omkring.

  Elda och grilla

  Var försiktig vid eldning och grillning. Risken för bränder kan ibland vara stor då det är torrt i markerna. Det är ditt ansvar att ta reda på om det är tillåtet att elda eller grilla innan du tänder en eld och ditt ansvar att ha uppsikt över elden och se till att den blir släckt.

 • Felanmälan och synpunkter

  Vi vill veta hur du tycker att den kommunala verksamheten och servicen fungerar, eller kanske inte fungerar. Via Felanmälan och Synpunkten kan du lämna förslag, synpunkter, klagomål eller felanmälningar som hjälper oss att förbättra våra verksamheter.

 • Tre spikar och en hammare ligger på ett bord.

  Fixartjänster

  Fixartjänster är till för Hjobor som är 75 år eller äldre. Vi erbjuder tjänster både inomhus och utomhus.

 • Hjärtstartare sitter i en hållare på väggen.

  Hjärtstartare

  På olika ställen i kommunen finns hjärtstartare. De finns till hands om olyckan skulle hålla sig framme. Med relativt enkla medel kan du som är först på plats göra en viktig insats.

 • Säkerhet i hemmet

  Det är i våra bostäder och nära dem som flest skador orsakade av olyckor inträffar. Olycksfallen blir färre om så många som möjligt får kunskap om hur man förebygger olycksfall och bränder hemma.