Förebygga olyckor och brott

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Hjo kommun försöker på olika sätt minska risken för att det ska inträffa olyckor i kommunen. Du kan också bidra aktivt till detta genom att informera kommunen om olycksfällor och vara noga med säkerheten i ditt hem.

Alla olyckor och brott går inte att skydda sig ifrån, men man kan göra mycket för att minska risken för att man själv eller andra ska drabbas av olyckor och brott.

 • Brottsförebyggande rådet

  Brottsförebyggande rådet (BRÅ) samordnar kommunens brottsförebyggande arbete med andra aktörers insatser och leder kommunens övergripande insatser för ökad trygghet.

 • Lägereld

  Elda och grilla

  Var försiktig vid eldning och grillning. Risken för bränder kan ibland vara stor då det är torrt i markerna. Det är ditt ansvar att ta reda på om det är tillåtet att elda eller grilla innan du tänder en eld och ditt ansvar att ha uppsikt över elden och se till att den blir släckt.

 • Felanmälan

  Vi behöver din hjälp att hålla Hjo kommun tryggt, snyggt och säkert!

 • Hjärtstartare

  På olika ställen i kommunen finns hjärtstartare. De finns till hands om olyckan skulle hålla sig framme. Med relativt enkla medel kan du som är först på plats göra en viktig insats.

 • Klotter

  Skadegörelse, till exempel i form av klotter, är olagligt. Att snabbt åtgärda klotter och annan skadegörelse är viktigt för tryggheten.

 • Närbild på polisbil

  Polisens och kommunens medborgarlöfte

  Ett medborgarlöfte är en åtgärd som polisen och kommunen kommer överens om att vidta för att förebygga brott och öka tryggheten i kommunen.

 • Skydda dig mot bostadsinbrott

  Varje år sker tusentals bostadsinbrott i Sverige. Här får du några råd om hur du kan minska risken för inbrott.

 • Händer som håller ett hus

  Säkerhet i hemmet

  Det är i våra bostäder och nära dem som flest skador orsakade av olyckor inträffar. Olycksfallen blir färre om så många som möjligt får kunskap om hur man förebygger olycksfall och bränder hemma.

 • Våldsbejakande extremism

  Känner du någon som är aktiv i en våldsbejakande extremistisk rörelse? Eller är du orolig att en anhörig är i riskzonen för att dras in i en våldsbejakande extremistisk rörelse? Röda korset har öppnat en nationell stödtelefon.