Flytta till Hjo

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

I Hjo kommer du att upptäcka att allt är nära till hands. Det gör att du kan få tid över. Till egna intressen, familj och vänner. Du kan cykla eller gå till det mesta på några minuter.

Mer tid till att leva

Det Hjo  kommun vill bjuda på är livskvalitet. Numera talas det ofta om naturens läkande hälsoeffekter. Många av oss lever idag i en hektisk och stressad tillvaro. Därför behöver vi ta tillvara vår fritid och ge den ett meningsfullt innehåll. En av Hjos tillgångar är närheten till naturen. Här finns sjöar, vattendragen, de vida skogarna, det öppna kulturlandskapet. 

Här har vi samlat information som gör det lättare för dig att starta ditt liv i Hjo, allt för att du ska få det så smidigt som möjligt.

Du är varmt välkommen! 

 • Förskoleverksamhet i Hjo

  Hjo kommuns mål är att barn och elever ska stimuleras till att inhämta och utveckla kunskaper och värden genom en förskola och skola präglad av trygghet och studiero. Hjo kommun har platsgaranti till förskola i kommunen inom tre månader. Förskola erbjuds för barn 1 till 5 år och allmän förskola för barn 3 till 5 år.

 • Barn som ligger på golvet med böcker

  Grundskoleverksamhet i Hjo

  Hjo kommuns mål är att barn och elever ska stimuleras till att inhämta och utveckla kunskaper och värden genom en förskola och skola präglad av trygghet och studiero.

 • Ny företagare i Hjo

  Vi är glada att välkomna dig och ditt företag till Hjo - kommunen där vi satsar extra på näringslivet.

 • Händer som formar ett hjärta mot himmeln

  Äldreomsorg

  Hjo kommuns äldre ska kunna leva ett bra och meningsfullt liv i trygghet. Kommunen erbjuder många olika former av stöd och service för dig som är äldre.

 • Bygga nytt, ändra eller riva

  När du ska bygga, ändra eller riva en byggnad eller anläggning behövs ofta någon form av tillstånd.

 • Lediga bostäder och  tomter

  I Hjo kommun har du goda möjligheter att hitta den boendeform som passar dig bäst, oavsett om du vill bo i villa eller i lägenhet.

 • Idrott, motion och friluftsliv

  I Hjo finns många möjligheter till rörelse genom idrott, motion eller friluftsliv. Välkommen att ta del av hela utbudet!

 • Adressändring och folkbokföring

  Välkommen som ny medborgare i Hjo! Undrar du varför du ska behöva folkbokföra dig på en annan adress än den du tidigare har bott på? Då ska vi berätta om fördelarna.