Skräpplockardagar!

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Kontakter

Den 11-15 maj deltar många av Hjo kommuns förskolor, fritids och skolor i Skräpplockardagarna. Kampanjen är Håll Sverige Rents aktion som syftar till att öka medvetenheten om nedskräpningens negativa effekter.

Hjo kommun har anmält sig till 2020 års Skräpplockardagar. Syftet med Skräpplockardagarna är inte att barnen ska städa och hålla rent, utan det är en pedagogisk aktivitet. Genom att skapa medvetenhet kring nedskräpning ändrar vi attityder och beteenden. Med Skräpplockardagarna stärker vi känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. Dessutom får barnen vara ute i friska luften. Skräpplockningen ger också massor av möjligheter att prata om avfall, återvinning, konsumtionssamhället och begrepp som hållbarhet och cirkulär ekonomi. 

Just nu är 10 enheter och 742 barn anmälda som skräpplockare i Hjo kommun. Vi kommer att försöka samla våra skräpplockaraktiviteter till vecka 20,  men det går såklart också bra att göra sin insats tidigare eller senare.
Om man ännu inte hunnit anmäla sin förening, förskola eller skola så går det det bra fram till den 15 maj här. Material kommer att skickas direkt till er som anmält er. 

Varje skola och förskola kan vara med och tävla om fina priser. Läs mer här:https://www.hsr.se/skrapplockardagarna/vara-tavlingar

Tack för att du är med och Håller Hjo Rent!