Feriepraktik

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Glada barn och ungdomar ler in i kameran en solig dag.

Här kan du läsa mer om feriepraktik i kommunens verksamheter och föreningar. Du kan ansöka om feriepraktik från året du fyller 15 år till om med året du fyller 18 år.

Kommunens olika verksamheter eller dess föreningar öppnar upp för en möjlighet till feriepraktik/sommarjobb några veckor under sommarlovet för dig året du fyller 15 år till och med året du fyller 18 år och är folkbokförd i Hjo. Under handledning får du prova på olika arbetsuppgifter inom kommunens verksamheter eller föreningar.

Feriepraktiken ger dig arbetslivserfarenhet och en inblick i hur det är att jobba i en kommun. Du skapar möjligheter att knyta kontakter för framtiden.

Ansökan sker i början av mars varje år. En annons i SLA och Hjo tidning sätts in som talar om när det är dags att ansöka. Det kommer även att finnas mer information kring ansökan här på denna sida.

De som tidigare inte haft feriepraktik prioriteras i uttagningen.

Färgplatta

Söker du efter ett sommarjobb? Nu kan du bli din egen chef i stället. I år får ungdomar i Hjo chansen att starta och driva företag under sommarlovet med hjälp av ett externt företag - Ungdrive.