Simskola

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Varje sommar anordnar Hjo kommun simskola på Guldkroksbadet. Här hittar du information och anmälan.

Simskolan 2022 pågår varje vardag 13 juni-1 juli och är för barn födda 2016 eller tidigare.

Anmälan är stängd. 

Förfrågan om att efteranmäla skickas till hanna.nordlof@hjo.se. Efteranmälan är endast möjligt i mån av plats. 

Vid avbokningar senare än 5 juni återbetalas 100 SEK av anmälningsavgiften då sena avhopp kan innebära att tomma platser inte hinner ersättas. Vid avbokningar 5 juni eller tidigare återbetalas hela anmälningsavgiften. För att avboka: skicka deltagarens namn till hanna.nordlof@hjo.se  

Vid frågor, kontakta fritidssamordnare Hanna Nordlöf
hanna.nordlof@hjo.se
0503-354 57

Mer information

Senast två veckor före simskolans start skickas information om tider, gruppindelning och övrig information. Gruppindelningen görs utifrån ålder, simkunnighet, fritids samt om deltagaren åker buss. Deltagarantalet är max 11 deltagare per grupp, i undantagsfall kan det vara fler.

För barn som går på fritids ansvarar respektive fritidshem för att barnen kommer till och från simskolan. För barn som går på förskola ansvarar vårdnadshavare för att barnen kommer till och från simskolan.

Lektionerna är 30 minuter långa inklusive upprop, uppvärmning, dusch utomhus innan undervisning i bassängen.  

På måndagen 13 juni sker ingen undervisning i vattnet. Den här dagen får deltagarna träffa sin simlärare som berättar om simskolan och delar ut armband som deltagarna ska ha på sig under varje simskolelektion. Från och med tisdag 14 juni till och med fredag 1 juli är det lektioner i vattnet varje dag (med undantag för Midsommarafton då badet är stängt).   

Busstransport

Vi erbjuder transport med buss till och från simskolan för de barn som bor söder om Hjo (bussen börjar hämta upp i Gate) samt för de barn som bor väster om Hjo (bussen börjar hämta upp i Blikstorp). Oavsett hur många barn per familj som åker tillkommer en kostnad på 200 SEK (vilket faktureras i efterhand). För de barn som går på fritids ombesörjer fritidspersonalen att barnen kommer med bussen till och från simskolan. För barn som inte går på fritids ansvarar vårdnadshavare. Det är tillåtet för barn att själva åka med bussen om vårdnadshavare anser att barnet/barnen klarar det. Ansvariga finns på plats på badet vid ankomst och avfärd och genomför avprickning. För dig/er som vill nyttja busstransport men inte vill låta barnet/barnen åka på egen hand finns möjligheten för vuxen att följa med. Välj i så fall det som tillägg i anmälan. En extra kostnad på 100 SEK tillkommer vilket faktureras i efterhand tillsammans med den andra bussavgiften.