Ikon webben Förskola och skola

Förskola

Förskolor i kommunen, ansök om plats, vanliga frågor, stöd och stängningsdagar.

Grundskola

Grundskolor i kommunen, förskoleklass, grundsärskola, fritids, läsårstider och skolmat.

Gymnasieskola

Hjo kommun har ingen egen gymnasieskola. Här kan du läsa om inackorderingstillägg, introduktionsprogrammet och stöd för dig som inte går på gymnasiet.

Lärcentrum

Välkommen till Lärcentrum i Hjo! Hos oss kan du läsa kurser på grundläggande och gymnasial nivå, SFI och Komvux som särskild utbildning. Här finns även IM-programmet.

Kulturskolan

Hjo kulturskola är en plats för dig som vill utveckla dina kreativa talanger. Här har vi undervisning i grupp/enskilt på ett 20-tal instrument, sång, dans samt teater/musikal.

Elevhälsa

I Hjo kommun finns en gemensam elevhälsa för elever i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasieskola.

Kommunalt aktivitetsansvar

Har du inte fyllt tjugo år? Går inte på ett nationellt program på gymnasiet eller har ingen examen från gymnasiet? Då har kommunen ansvar att följa upp, stötta samt erbjuda dig lämpliga personliga åtgärder.

Vklass

Vklass är en lärplattform där elever, personal och vårdnadshavare kan ta del av information och kommunicera med varandra.

Skolskjuts

Hjo kommun ordnar kostnadsfri skolskjuts för elever i förskoleklass, grundskolan och grundsärskolan under förutsättning att vissa villkor uppfylls.

SOLA

SOLA är Hjo kommuns språk- och litteraturarbete med målet att på ett lekfullt sätt skapa goda förutsättningar för alla barn att utveckla sina språkliga förmågor och sitt intresse för litteratur.

Kvalitet och utveckling

På denna sida finns information om kvalitets- och utvecklingsarbetet som bedrivs inom förskolan och skolan.

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies