För vårdnadshavare och föräldrar

Telefon
0503-352 10

Telefontider
Måndag-torsdag: 08.00-16.00
Fredag: 08.00-15.00

Vid akuta ärenden då kontoret är stängt och socialjouren ännu inte öppnat kan socialsekreterare nås på telefon: 070-520 51 81.

På kvällar, nätter och helger kan du kontakta socialjouren på telefonnummer 0500-49 74 21 eller 0500-49 74 22.
Öppettider för socialjouren:
Måndag-torsdag: 17.00-23.00
Fredag: 16.00-01.00
Lördag: 15.00-01.00
Söndag: 15.00-23.00

Öppettider


Två föräldrar på promenad i skogen med två små barn.

Här finns information till dig som är vårdnadshavare eller förälder. Du hittar bland annat information om familjerådgivning, föräldrastöd och familjerätt.

 • Tre generationer spelar schack tillsammans.

  Välkommen till öppenvården!

  Dialogen är Hjo kommuns öppenvårdsenhet. Vi arbetar bland annat med familjestöd, olika gruppverksamheter och behandling och rådgivning vid problem med alkohol och narkotika. Du kan kontakta oss för att få hjälp med olika frågor utan att först ha kontaktat socialtjänsten eller någon annan myndighet. Till oss är alla välkomna!

 • Pedagogisk trappan som en familj klättar upp på, där steg för steg står vara med, visa vägen, vädja strider. Stort står visa kärlek

  Föräldrautbildningsprogram - ABC

  ABC är ett föräldrautbildningsprogram för att förbättra kommunikationen mellan föräldrar och barn. Träffarna riktar sig till dig som har barn i åldrarna 3-12 år och som vill hantera bråk och konflikter mer framgångsrikt eller bara vill förbättra relationen till dina barn.

 • Personer som håller hand och tittar på en sjö

  Familjerätt

  Hos socialtjänsten kan du få hjälp med frågor som gäller familjerätt. Det kan gälla frågor om vårdnad, boende, umgänge, faderskap/föräldraskap eller adoption.

 • Familjerådgivning

  Alla kan någon gång få det svårt med sina nära relationer. Blir påfrestningarna för stora eller långvariga, skapas lätt låsta lägen. Familjerådgivningen erbjuder samtalshjälp för vuxna par, ensamstående eller familjer med relationsproblem.

 • Kvinna sitter vid en dator och antecknar på ett papper

  Viktiga vuxna i HjoTiBorg - Digitala tematräffar om föräldraskap

  I Hjo, Tibro och Karlsborg finns ett koncept som vi kallar Viktiga vuxna i HjoTiBorg – föräldraskap och vuxenskap 2.0. Det är digitala tematräffar ungefär två gånger per termin som riktar sig till dig som är vårdnadshavare till tonårsbarn, men alla som vill är välkomna!