Träblåsinstrument

Telefon
0503-35000

Besöksadress
Skolgatan 10

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Alla träblåsinstrument kan du börja spela ifrån årskurs 2.

Tvärflöjt

Tvärflöjt är den vanligaste typen av flöjt. Tidigare gjordes den av trä men idag tillverkas den av metall. Det finns flöjter som är gjorda av silver och faktisk t.o.m. av rent guld! Tvärflöjten finns i lite olika storlekar från den minsta piccolaflöjten till den ganska mörka basflöjten. Man blåser i en tvärflöjt ungefär som när man blåser i en flaska och ändrar tonhöjd genom att trycka på olika klaffar.

Klarinett

Klarinetten är ett allroundinstrument som används flitigt inom många musikstilar. Alltifrån folkmusik till klassiskt och jazz. Föregångaren till klarinetten presenterades redan 1690 av Christopher Denner i Nürnberg. Den kallades Chalumeau. Klarinetten, precis som saxofonen och tvärflöjten finns i olika storlekar.

Saxofon

Saxofon är ett blåsinstrument av metall som räknas till träblåsinstrumenten på grund av sin konstruktion med ett enkelt rörblad (som är gjord av trä). Saxofonen finns i många storlekar. Den minsta heter sopranino och den största kontrabassaxofon. Dom två vanligaste är alt- och tenorsaxofon. Saxofonen skapades den 12 juni, 1842 av Adolphe Sax.