Orkester och ensembler

Telefon
0503-35000

Besöksadress
Skolgatan 10

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Kulturskolan har en stor orkester- och ensembleverksamhet.

För närvarande finns 2 blåsorkesterar, ett rockband samt några mindre ensembler. Att spela tillsammans med andra är både väldigt roligt och utvecklande. Att vara med i orkester, band eller ensemble och är gratis för alla instrumental- och sångelever.

Låt stå!

Är en blåsorkester för de yngre eleverna som spelar blåsinstrument eller kompinstrument.

Partytutorna

Idag heter orkestern partytutorna men den har en lång tradition.Hjo Blåsorkester (som den hetat tidigare) har funnits i ungefär 40 år och här spelar dom lite äldre eleverna.
Flera gånger per år ger orkestern konserter. 1 maj och 6 juni är några årligen återkommande speltillfällen precis som Kulturskolans välbesökta julkonserter i Hjo kyrka där blåsorkestern spelar en viktig roll.

Genom åren har orkestern haft flera gästande solister och de senaste åren har vi gjort större projekt ihop med Tidaholms Kulturskola, Tibro musikskola och gästsolist/band. Helene Sjöholm, Ale Möller Band och Neverstore har haft den stora äran att arbeta ihop med oss.

Rockgrupper

I skolans rockgrupper spelar vi rock- & popmusik i klassisk sättning; elgitarrer, elbas, trummor, klaviatur och sång. Vi spelar egna låtar, standardmaterial och låtar ur den samtida pop & rockkulturen.