Inköp

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

En kvinna står vid fruktdisken i en matbutik med en korg på armen.

Du som har blivit beviljad hjälp med Inköp får hjälpen utförd av Hemvården.

När du beviljas insatsen Inköp så kommer du och ditt kontaktombud överens om i vilken av matbutikerna i Hjo som inköpen ska göras, samt vilken dag som inköpet kommer att göras.

Betalkort

Vi strävar efter att minimera hanteringen av kontanta medel och uppskattar därför att du skaffar ett betalkort som vi kan använda i affären för att betala dina inköp med. Om du har hjälp med inköp från Kronans Apotek så önskar vi att du ansluter dig till deras fakturaservice, så att inköpen inte behöver betalas kontant av vår personal. Vi har som ambition att minimera hanteringen av kontanter eftersom detta alltid innebär risker. Om du behöver hjälp med att skaffa betalkort eller fakturaservice på Kronans droghandel så får du i första hand vända dig till en anhörig eller en vän. Om du inte kan lösa detta på egen hand får du tala om det för ditt kontaktombud som kan hjälpa dig vidare.

Om du inte kan ta emot oss en viss dag

Vi planerar vår bemanning utifrån de överenskommelser vi ha med våra brukare. Därför är det viktigt för oss att du meddelar i förväg om du inte är hemma den dagen som vi bestämt att du ska ha hjälp med inköp. Detta vill vi veta i så god tid  om möjligt, senast en dag i förväg. Om du inte kan ta emot ett planerat besök är  det inte säkert att Hemvården kan utföra insatsen vid någon annan tidpunkt. Vi får inte utföra insatser när du inte är hemma. Till exempel kan vi inte gå in och lämna inköpsvaror då du inte är hemma.