Natur- och friluftsområden

Hjo erbjuder flera fina natur- och friluftsområden för vandring, löpning, cykling, lek, äventyr, utflykter och umgänge utomhus.

I Hjo finns två Hälsoslingor, en i norra delen på 3 km och en i södra delen på 2,5 km. Längs med båda slingor löper en digital frågesport som man kan delta i genom att scanna QR-koder med sin mobil.

På 1870-talet anlades Hjo Stadspark som kurortspark för Hjo Vattenkuranstalt. Här, längs med Vättern, ligger trävillorna på rad med sina detaljrika fasader. Nuförtiden utgör parken en vacker arena för dig som vill ha aktivitet.

Utomhusgymmet i Stadsparken. Några träningsstationer med grönt konstgräs som underlag.

Utomhusgym

I Hjo Stadspark finns ett utomhusgym, vid lekplatsen. Här kan du träna styrka, kondition, rörlighet och balans oavsett vilken träningserfarenhet du har sedan tidigare. Gymmet är belyst och är anpassat och tillgängligt för alla, bland annat genom valet av konstgräs som underlag.

Det är lätt att leka i Hjo. Här kan du läsa om de lekplatser som Hjo kommun sköter och med hjälp av kartan kan du även se var övriga lekplatser finns.

Det finns gott om grillplatser runt om i Hjo, både i stadskärnan och runt om. Södra piren, Stadsparken, Södra strandpromenaden, Högalidens fritidsområde och Varpets badplats är några exempel. Det finns även vindskydd där det går att pausa under vandringen, tända en eld, fika eller kanske till och med stanna över natten.