Natur- och friluftsområden

Skylt i trä med texten Naturstig i vitt på två pilar till höger respektive vänster. I bakgrunden syns gröna träd och blå himmel.

Hjo erbjuder flera fina natur- och friluftsområden för vandring, löpning, cykling, lek, äventyr, utflykter och umgänge utomhus.

 • Skylt med karta över hälsoslingan

  Hälsoslingor

  I Hjo finns två Hälsoslingor, en i norra delen på 3 km och en i södra delen på 2,5 km. Längs med båda slingor löper en digital frågesport som man kan delta i genom att scanna QR-koder med sin mobil.

 • Hjo stadspark

  På 1870-talet anlades Hjo Stadspark som kurortspark för Hjo Vattenkuranstalt. Här, längs med Vättern, ligger trävillorna på rad med sina detaljrika fasader. Nuförtiden utgör parken en vacker arena för dig som vill ha aktivitet.

 • Utomhusgymmet i Stadsparken. Flera stationer för styrketräning med det gröna konstgräset som underlag.

  Utomhusgym

  I Hjo Stadspark finns ett utomhusgym, vid lekplatsen.

 • Lekplats Strömparterren vid hamnen i Hjo. Lekplatsen föreställer ett skepp som går att klättra på, med sand som underlag.

  Lekplatser

  Det är lätt att leka i Hjo. Här kan du läsa om de lekplatser som Hjo kommun sköter och med hjälp av kartan kan du även se var övriga lekplatser finns.

 • Elda och grilla vid badplats

  Grillplatser och vindskydd

  Det finns gott om grillplatser runt om i Hjo, både i stadskärnan och runt om. Södra piren, Stadsparken, Södra strandpromenaden, Högalidens fritidsområde och Varpets badplats är några exempel. Det finns även vindskydd där det går att pausa under vandringen, eller kanske till och med stanna över natten.