Funktionsnedsättning

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

En grodd, växt som växer

Du som har en fysisk eller psykisk funktionsnedsättning kan få stöd och hjälp av kommunen.

På den här sidan kan du läsa mer om vilket stöd du kan få ifrån kommunen om du har en funktionsnedsättning. Om du har en psykisk funktionsnedsättning så finns en rad olika stödinsatser att tillgå som kan hjälpa dig att få en god livskvalitet. Kanske har du fått en fysisk funktionsnedsättning som följd av en sjukdom eller olycka? Då kan du hitta information om olika stödinsatser här. Vi har också samlat information som gäller barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. 

 • Ballonger som formar ett hjärta

  Insatser enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS)

  Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) ger personer med funktionsnedsättning rätt till olika former av stöd.

 • En väg kantad av träd

  Psykisk funktionsnedsättning

  Är du över 18 år och har en psykisk funktionsnedsättning som gör att du behöver stöd för att få din vardag att fungera tillfredsställande? Kommunen kan ge ett individuellt anpassat stöd till dig med långvariga psykiska funktionshinder.

 • Övriga insatser till dig med funktionsnedsättning

  En funktionsnedsättning kan vi drabbas av mitt i livet, kanske efter en stroke , annan sjukdom eller olycka. Nedan finner du ett urval av insatser som kan bli aktuella för dig som lever med en funktionsnedsättning.

 • Barn och ungdom med funktionsnedsättning

  Är du ung och har en funktionsnedsättning? Eller är du förälder till ett barn med en funktionsnedsättning? På den här sidan har vi försökt att samla viktig information som du kan behöva känna till om olika stödinsatser som finns.

 • Seniorer på parkbänk vid vatten.

  Stöd till anhöriga

  Kommunen ska erbjuda anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet, som är långvarigt sjuk, äldre, eller har någon form av funktionsnedsättning.