Funktionsnedsättning

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Du som har en fysisk eller psykisk funktionsnedsättning kan få stöd och hjälp av kommunen. Här kan du läsa mer om vilket stöd du kan få.

 • Ansök om stöd

  Du som har en psykisk eller fysisk funktionsnedsättning kan ansöka om stöd från kommunen. På den här sidan kan du läsa mer om hur en ansökan går till och vem du ska vända dig till för att få hjälp med din ansökan.

 • LSS-insatser

  Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) ger personer med funktionsnedsättning rätt till olika former av stöd. Här kan du läsa om vilken stöttning du kan få.

 • Psykisk funktionsnedsättning

  Är du över 18 år och har en psykisk funktionsnedsättning som gör att du behöver stöd för att få din vardag att fungera tillfredsställande? Kommunen kan ge ett individuellt anpassat stöd till dig med långvariga psykiska funktionshinder.

 • Övriga insatser till dig med funktionsnedsättning

  En funktionsnedsättning kan vi drabbas av mitt i livet, kanske efter en stroke , annan sjukdom eller olycka. Nedan finner du ett urval av insatser som kan bli aktuella för dig som lever med en funktionsnedsättning.

 • Barn och ungdom med funktionsnedsättning

  Är du ung och har en funktionsnedsättning? Eller är du förälder till ett barn med en funktionsnedsättning? På den här sidan har vi försökt att samla viktig information som du kan behöva känna till om olika stödinsatser som finns.

 • Illustration av färgglada pratbubblor.

  Dialog Funktionsvariation

  Har du eller en anhörig till dig en funktionsvariation? Hjo kommun vill veta vad du tycker i frågor som handlar om personer med funktionsvariation, därför har vi regelbundna träffar med olika teman. Träffarna heter Dialog Funktionsvariation.