Påverka, insyn och delaktighet

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Som kommuninvånare har du flera olika vägar att välja på för att påverka det som händer i kommunen.

Att själv engagera sig politiskt och att rösta i samband med allmänna val är kanske det första man tänker på, men det finns även andra sätt att påverka.

 • Val

  Var fjärde år är det val till riksdagen, regionfullmäktige och kommunfullmäktige. Var femte år väljer vi vilka som ska representera Sverige i EU-parlamentet.

 • Hjo kommuns arkiv

  Hjo kommuns arkiv finns till för att värna om vårt gemensamma kulturarv och för att du ska kunna ta del av kommunala beslut och andra handlingar.

 • Visselblåsning

  Har du som är eller har varit anställd, sökande eller delaktig i Hjo kommuns verksamhet upplevt missförhållanden? Då kan du anmäla det anonymt via vår visselblåsartjänst.

 • Hur man överklagar ett kommunalt beslut

  Om du inte är nöjd med ett kommunalt beslut kan du överklaga beslutet. Det finns två typer av överklaganden; överklagande enligt förvaltningslagen eller laglighetsprövning enligt kommunallagen.

 • Synpunkten

  Hjälp oss att utveckla och förbättra våra verksamheter genom att lämna synpunkter!

 • Personuppgifter och allmän handling

  Den 25 maj 2018 ersattes dataskyddsförordningen den nuvarande personuppgiftslagen. På den här sidan kan du läsa hur kommunen behandlar dina personuppgifter i enlighet med nya dataskyddsförordningen.