Guldkroksbadet

Guldkroksbadet en solig dag med Vättern i bakgrunden

Guldkroksbadet ligger centralt i Hjo hamn. Här kan du välja att bada i bassäng eller i sjön Vättern och inträdet är gratis!

Öppettider

Guldkroksbadet har nu stängt för säsongen 2023. Välkommen tillbaka i juni 2024! 

Om Guldkroksbadet

Badet har en uppvärmd utomhusbassäng (24 grader) alldeles intill Vättern. Det finns även en plaskdamm för de mindre barnen och en lekplats med gungor. Badet har ingen egen kiosk men flera alternativ finns alldeles intill badets område. I omklädningsrummen finns duschar och toaletter. 

Det är nära till boende, båthamn, restauranger, affärer, glasskiosker, lekplatser, tennis- och minigolfbana. 

Utomhusbadet är öppet under sommarsäsongen. Om man vill bada under övriga året så finns simhallar inomhus i flera av grannkommunerna, till exempel Karlsborg, Tibro, Skövde och Tidaholm.

För ett trivsamt och säkert bad

 • Barn under 12 år får inte bada utan vuxet simkunnigt sällskap
 • Allt bad sker på egen risk
 • Duscha innan du badar
 • Bada endast med badkläder
 • Följande är inte tillåtet på området: rökning, alkohol, grillning eller husdjur 
 • Det är ej tillåtet att simma med snorkel eller flytleksaker. Flythjälpmedel som badring eller armpuffar går självklart bra att använda.
 • Vid åska får bassängerna inte användas. Personalen håller löpande koll på väderläget och avgör när bassängerna får användas igen
 • Uppstigning ur samtliga pooler sker 30 minuter innan stängning

Tillgänglighetsanpassning

Det finns en lift som kan användas för att komma ned i bassängen. Runt bassängen och ner till stranden finns stenplattor. På stranden finns en ramp ner i Vättern.

Källsortering på badet

Vi är rädda om Vättern och om vår miljö. På området finns fem miljöstationer (varav en på stranden) där du kan slänga metall, glas och osorterat brännbart. Det finns också möjlighet att sortera ut pantburkar. 

Vanliga frågor och svar

Får hundar bada här? Nej, inga djur är tillåtna varken vid poolområdet eller på stranden.

Finns det kiosk? Guldkroksbadet driver ingen egen kiosk men flera alternativ finns alldeles intill badområdets huvudentré.

Var kan jag parkera? Det finns några få parkeringsplatser direkt intill badet men inom promenadavstånd finns flera parkeringsmöjligheter.

 • Simskola

  Varje sommar anordnar Hjo kommun simskola på Guldkroksbadet. Här hittar du information och anmälan.

 • Badhytterna på Guldkroksbadet, bild från piren.

  Guldkroksbadets sandstrand och badhytterna vid Vättern

  Mellan Guldkroksbadet och Stadsparken ligger Hjo Strandbad. Här finns sandstrand och gräsyta att placera sin filt eller stol på och i vattnet fin sandbotten en bra bit ut. På stranden finns även de ikoniska badhytterna som går att hyra för en dag eller för en hel säsong.