Guldkroksbadet

Guldkroksbadet en solig dag med Vättern i bakgrunden

Guldkroksbadet ligger centralt i Hjo hamn. Här kan du välja att bada i bassäng eller i sjön Vättern och inträdet är gratis!

Öppettider 2024

15 juni - 7 juli (vecka 25-27)

Måndag-fredag kl. 12:00-18:00 (Under den här perioden är det simskola på badet, läs mer längre ned om hur det påverkar tillgängligheten till bassängerna.)

Lördag-söndag kl. 10:00-18:00

Midsommarafton 21 juni STÄNGT

8 juli - 18 augusti (vecka 28-33)

Alla dagar kl. 10:00-18:00

Därefter har badet helgöppet även 24-25 augusti och 31 augusti-1 september (vid badvänligt väder)

Simskola 17 juni-5 juli

På vardagar under perioden 17 juni-5 juli arrangeras simskola på Guldkroksbadet. Badet öppnar för allmänheten kl. 12:00 men eftersom simskolan pågår till kl. 15:40 innebär det att:

Lilla bassängen är avstängd kl. 13:10-15:40

Halva 50-metersbassängen är avstängd kl. 13:10-15:40

Motionssim på vardagar

Alla vardagar under perioden 3 juni-30 augusti är badet öppet för motionssim kl. 07:00-07:30

Priser

Det kostar inget att bada på Guldkroksbadet men den som vill kan betala en frivillig avgift med Swish. Information om hur du betalar finns vid entrén och inne på badets område.

Bassängerna

Badet har en 50-metersbassäng som på den djupaste delen är 2 meter och på den grunda delen cirka 1,5 meter. Det finns även en mindre bassäng som är grundare och som passar för yngre barn och för den som inte kan simma. Därtill finns en plaskdamm för de allra minsta barnen och en lekplats. Alla bassänger har uppvärmt vatten som mäter 24 grader.

För ett trivsamt och säkert bad

 • Barn under 12 år får inte bada utan vuxet simkunnigt sällskap
 • Allt bad sker på egen risk
 • Duscha innan du badar
 • Bada endast med badkläder
 • Följande är inte tillåtet på området: rökning, alkohol, grillning eller husdjur 
 • Det är ej tillåtet att simma med snorkel eller flytleksaker. Flythjälpmedel som badring eller armpuffar går självklart bra att använda.
 • Vid åska får bassängerna inte användas. Personalen håller löpande koll på väderläget och avgör när bassängerna får användas igen
 • Uppstigning ur samtliga pooler sker 30 minuter innan stängning

Omklädning och toaletter

Det finns ett dam- och ett herromklädningsrum som är öppna under badets öppettider. I omklädningsrummen finns duschar och toaletter. Det finns även en toalett för rörelsehindrade och där inne finns också ett skötbord.  

Tillgänglighetsanpassning

Det finns en lift som kan användas för att komma ned i bassängen. Runt bassängen och ner till stranden finns stenplattor. På stranden finns en ramp ner i Vättern. Det finns en tillgänglighetsanpassad toalett intill omklädningsrummen.

Övrigt om Guldkroksbadet

På området finns fem miljöstationer (varav en på stranden) där du kan slänga metall, glas och osorterat brännbart. Det finns också möjlighet att sortera ut pantburkar. 

Badet har ingen egen kiosk men flera alternativ finns alldeles intill badets område.

Det är nära till boende, båthamn, restauranger, affärer, glasskiosker, lekplatser, tennis- och minigolfbana. 

Utomhusbadet är öppet under sommarsäsongen. Om man vill bada under övriga året så finns simhallar inomhus i flera av grannkommunerna, till exempel Karlsborg, Tibro, Skövde och Tidaholm.

Vanliga frågor och svar

Får hundar bada här? Nej, inga djur är tillåtna varken vid poolområdet eller på stranden.

Finns det kiosk? Guldkroksbadet driver ingen egen kiosk men flera alternativ finns alldeles intill badområdets huvudentré.

Var kan jag parkera? Det finns några få parkeringsplatser direkt intill badet men inom promenadavstånd finns flera parkeringsmöjligheter.

 • Simskola

  Varje sommar anordnar Hjo kommun simskola på Guldkroksbadet.

 • Badhytterna på Guldkroksbadet, bild från piren.

  Guldkroksbadets sandstrand och badhytterna vid Vättern

  Mellan Guldkroksbadet och Stadsparken ligger Hjo Strandbad. Här finns sandstrand och gräsyta att placera sin filt eller stol på och i vattnet fin sandbotten en bra bit ut. På stranden finns även de ikoniska badhytterna som går att hyra för en dag eller för en hel säsong.