Guldkroksbadet

Guldkroksbadet ligger centralt i Hjo hamn. Här kan du välja att bada i bassäng eller i sjön Vättern. Det är gratis inträde!

Öppettider

2022 öppnar Guldkroksbadet 11 juni. Förhoppningen är att den här sommaren kunna ha ordinarie öppettider, vilka är kl.10:00-18:00 alla dagar.

Undantag kommer att ske på vardagar mellan 13 juni - 1 juli då simskola arrangeras. Under dessa dagar kommer badet att vara öppet kl.12:00-18:00.

Välkommen att besöka Guldkroksbadet i sommar!

Motionssim

Varje vardag från och med 30 maj till och med 2 september är badet öppet för motionssim kl. 07:00-07:30. Badet är under den tiden obemmanat (vaktmästare finns i närheten) och simning sker under eget ansvar. 

Om Guldkroksbadet

Badet har en uppvärmd utomhusbassäng (24 grader) alldeles intill Vättern. Det finns även en plaskdamm för de mindre barnen och en lekplats. Badet har ingen egen kiosk men flera alternativ finns alldeles intill badets område. I omklädningsrummen finns duschar och toaletter. 

Det är nära till boende, båthamn, restauranger, affärer, glasskiosker, lekplatser, tennis- och minigolfbana. 

Utomhusbadet är öppet under sommarsäsongen. Om man vill bada under övriga året så finns simhallar inomhus i flera av grannkommunerna, till exempel Karlsborg, Tibro, Skövde och Tidaholm.

Trivselregler

  • Barn under 12 år får inte bada utan vuxet simkunnigt sällskap.
  • Allt bad sker på egen risk.
  • Duscha utomhus innan du badar.
  • Bada endast med badkläder.
  • Ingen rökning eller alkohol är tillåten på området.  
  • Snorkel och flytleksaker är förbjudet.
  • Inga husdjur är tillåtna på området.
  • Vid åska får bassängerna inte användas. Personalen håller löpande koll på väderläget och avgör när bassängerna får användas igen.
  • Uppstigning ur samtliga pooler sker 30 minuter innan stängning.

Tillgänglighetsanpassning

Runt bassängen och ner till stranden finns stenplattor. På stranden finns en ramp ner i Vättern.

Källsortering på badet

Vi är rädda om Vättern och om vår miljö. På området finns fem miljöstationer (varav en på stranden) där du kan slänga metall, glas och osorterat brännbart. Det finns också möjlighet att sortera ut pantburkar. 

Vanliga frågor och svar

Får hundar bada här? Nej, inga djur är tillåtna varken vid poolområdet eller på stranden. Läs om vilka badplatser som tillåter hund här.

Finns det kiosk? Guldkroksbadet driver ingen egen kiosk men flera alternativ finns alldeles intill badområdets huvudentré. Här hittar du tips på var du kan hitta allt från glass till en hel middag!

Var kan jag parkera? Det finns några få parkeringsplatser direkt intill badet men inom promenadavstånd finns flera parkeringsmöjligheter. Här kan du läsa mer om parkeringar i Hjo.

Varje sommar anordnar Hjo kommun simskola på Guldkroksbadet. Här hittar du information och anmälan.

Mellan Guldkroksbadet och Stadsparken ligger Hjo Strandbad. Här finns sandstrand och gräsyta att placera sin filt eller stol på och i vattnet fin sandbotten en bra bit ut. På stranden finns även de ikoniska badhytterna som går att hyra för en dag eller för en hel säsong.