Hälsoslingor

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Mobiltelefon som scannar en QR kod

I Hjo finns två Hälsoslingor, en i norra delen på 3 km och en i södra delen på 2,5 km. Längs med båda slingor löper en digital frågesport som man kan delta i genom att scanna QR-koder med sin mobil.

Hälsoslingor

Går man någon av Hälsoslingorna når man upp till cirka 30 minuters fysisk aktivitet vilket är bra för hälsan. Slingornas markeringar är röda och vita och innehåller det karaktäristiska Hjo-hjärtat. Man kan gå båda slingorna både medsols och motsols. 

Hälsoslingan Norra

Hälsoslingan i norra delen av Hjo är en tre kilometer promenadslinga som har upprättats med tanken att vara så lättillgänglig som möjlig så att alla kan nyttja den, vilket innebär att den exempelvis går på plan mark, är upplyst när det är mörkt och plogas på vintern. Om man vill kan man utöka slingan med ett varv i Sanna fritidsområde eller några styrkeövningar på utegymmet, då den går förbi där.

Hälsoslingan Södra

Hälsoslingan i Södra delen av Hjo är en 2,5 kilometer promenadslinga som går runt Guldkroksområdet och den populära strandpromenaden med vacker utsikt. Tanken är att både allmänheten och skolan ska nyttja slingan. 

Digital frågesport

Längs med båda Hälsoslingorna finns en digital frågesport, Xrundan, i form av 15 stycken QR-koder som man scannar med sin mobil. Denna frågesport byts ut med nya frågor varje vecka och man kan välja mellan vuxen- eller barnfrågor.

Man kan ”hoppa på” frågesporten vart som helst och gå i vilken riktning man vill, frågorna behöver alltså inte besvaras i nummerordning. I slutet av veckan får man se statistik över alla som gått frågesporten i kommunen men även nationellt då Xrundan finns i många fler kommuner! Ibland finns också temaquiz specifika för Hjo med chans att vinna priser.

För att delta i Xrundan måste man ladda ned appen med samma namn.