Idrott, motion och friluftsliv

Hjo erbjuder många möjligheter för fritidsaktiviteter. Fritidsanläggningarna är flera och finns på nära avstånd. Här finns kartor och information så att du lätt kan hitta på något att göra!

När vintern och snön kommer till Hjo är möjligheterna till att aktivera sig genom skridsko-, pulka- eller skidåkning många.

Hjo erbjuder flera fina natur- och friluftsområden för vandring, löpning, cykling, lek, äventyr, utflykter och umgänge utomhus.

Det finns gott om grillplatser runt om i Hjo, både i stadskärnan och runt om. Södra piren, Stadsparken, Södra strandpromenaden, Högalidens fritidsområde och Varpets badplats är några exempel. Det finns även vindskydd där det går att pausa under vandringen, tända en eld, fika eller kanske till och med stanna över natten.

Det är lätt att leka i Hjo. Här kan du läsa om de lekplatser som Hjo kommun sköter och med hjälp av kartan kan du även se var övriga lekplatser finns.

Vandra, spring, cykla eller ta dig fram på annat sätt på de spår och leder som finns i Hjo.

Välkommen till Actionparken vid Guldkrokshallen! Här kan du åka med skateboard, sparkcykel eller cykel.

I Hjo finns två Hälsoslingor, en i norra delen på 3 km och en i södra delen på 2,5 km. Längs med båda slingor löper en digital frågesport som man kan delta i genom att scanna QR-koder med sin mobil.

Hjo erbjuder många olika möjligheter till fiske.

I Hjo är sjö och vatten alltid nära. Varma sommardagar är det underbart att kunna ta sig ett dopp i Vättern eller i utomhusbassängen på Guldkroksbadet. Badplatser finns både inne i centrum och på andra platser i kommunen.