Idrott, motion och friluftsliv

En röd stuga

Hjo erbjuder många möjligheter för en aktiv fritid. Fritidsanläggningarna är flera och finns på nära avstånd. Här finns kartor och information så att du lätt kan hitta på något att göra!

 • Actionparken i Hjo en solig dag

  Actionparken

  Välkommen till Actionparken vid Guldkrokshallen! Här kan du åka med skateboard, sparkcykel eller cykel.

 • Strand med badhytter

  Badplatser

  I Hjo är sjö och vatten alltid nära. Varma sommardagar är det underbart att kunna ta sig ett dopp i Vättern eller i utomhusbassängen på Guldkroksbadet. Badplatser finns både inne i centrum och på andra platser i kommunen.

 • Fiske i soluppgång

  Fiska

  Hjo erbjuder många olika möjligheter till fiske.

 • Elda och grilla vid badplats

  Grillplatser och vindskydd

  Det finns gott om grillplatser runt om i Hjo, både i stadskärnan och runt om. Södra piren, Stadsparken, Södra strandpromenaden, Högalidens friluftsområde och Varpets badplats är några exempel. Det finns även vindskydd där det går att pausa under vandringen, eller kanske till och med stanna över natten.

 • Utomhusbassäng framför Vättern

  Guldkroksbadet

  Guldkroksbadet ligger centralt i Hjo hamn. Här kan du välja att bada i bassäng eller i sjön Vättern och inträdet är gratis!

 • Bilden visar mobiltelefon som scannar en QR kod

  Hälsoslingor

  I Hjo finns två Hälsoslingor, en i norra delen på 3 km och en i södra delen på 2,5 km. Längs med båda slingor löper en digital frågesport som man kan delta i genom att scanna QR-koder med sin mobil.

 • Friidrottsbanan och fotbollsplanen med vy från läktaren på Guldkroksvallen

  Idrottsplatser och aktivitetsytor

  Ytor som inbjuder till rörelse finns det gott om i Hjo, både för bokade aktiviteter och spontana.

 • Segelbåt som en solig dag seglar ut från Hjo hamn förbi fyren på vågbrytaren

  JuniHjorkatalogen

  För att barn, ungdomar och familjer lättare ska kunna hitta aktiviteter att göra på fritiden finns JuniHjorkatalogen - en digital katalog där information om alla fritidsaktiviteter i Hjo har samlats.

 • Lekplats Strömparterren vid hamnen i Hjo. Lekplatsen föreställer ett skepp som går att klättra på, med sand som underlag.

  Lekplatser

  Det är lätt att leka i Hjo. Här kan du läsa om de lekplatser som Hjo kommun sköter och med hjälp av kartan kan du även se var övriga lekplatser finns.

 • Instruktörer på scenen under Move Hjo, gratis träning vid utomhusscenen

  Move Hjo! - Gratis utomhusträningspass

  Hjo kommun erbjuder tillsammans med lokala föreningar, träningsaktörer och privatpersoner öppna och gratis träningspass för allmänheten under perioden maj till september. Ingen föranmälan krävs, bara att dyka upp och delta! Konceptet heter Move Hjo!

 • Skylt i trä med texten Naturstig i vitt på två pilar till höger respektive vänster. I bakgrunden syns gröna träd och blå himmel.

  Natur- och friluftsområden

  Här kan du läsa om Hjos fina natur- och friluftsområden för vandring, löpning, cykling, lek, äventyr, utflykter och umgänge utomhus.

 • En person som åker skridskor på en sjö

  Skridskor, pulka och skidåkning

  När vintern och snön kommer till Hjo är möjligheterna till att aktivera sig genom skridsko-, pulka- eller skidåkning många.

 • Skylt som visar vandringsleder i olika riktningar

  Vandra, springa och cykla

  Vandra, spring, cykla eller ta dig fram på annat sätt på de spår och leder som finns i Hjo.