Välkommen till Björkdungens förskola

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Björkdungens förskola är en liten förskola belägen i vackra samhället Korsberga, mitt emellan åkrar, fält och Korsberga kullar. Hösten 2021 flyttade förskolan in i nyrenoverade lokaler i Korsberga skola. Skolbyggnaden som både byggts om och till rymmer numera förskola, fritids och skola i en och samma byggnad.

På Björkdungen arbetar vi med språk och litteratur som fokusområde genom ett gemensamt tematiskt arbetssätt som utgår från en sagobok. Detta arbetssätt ger oss möjlighet att kunna fokusera vår pedagogik på ett lekfullt och inspirerande sätt både för barnen och oss pedagoger. Vi ser varandras styrkor i arbetslagen och lyfter gärna specialintressen och kompetenser som exempelvis dramalek, musik, ateljeverksamhet och natur/teknik.

Närheten till skog och natur är Björkdungens signum. Vi går ofta till vår närbelägna skog där det finns utrymme för lek och spring, men även lugn och individuellt utforskande. Vi ser det som en tillgång att kunna lyfta ut den pedagogiska verksamheten i naturen.

I Hjo kommun pågår ett språk- och litteraturarbete där målsättningen är att höja alla barn/elevers språkliga kompetens.

FRIS, Familjens Röst I Skolan, är en föräldraförening som vill stärka kontakten mellan föräldrar och förskola/skola.

Hjälp oss att utveckla och förbättra våra verksamheter genom att lämna synpunkter på verksamheten!