Anhörigstöd för dig som har närstående med beroendeproblem

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Personer sitter på stolar i en ring. I förgrunden syns en persons händer som gestikulerar.

Har någon i din närhet problem med alkohol, narkotika eller spel? Som anhörig kan du få råd och stöd i hur du kan hantera detta och hur du kan stödja någon annan till förändring. Vi erbjuder stöd både i grupp och individuellt.

Gruppverksamhet

Är du anhörig till någon med beroendeproblematik till alkohol, narkotika eller spel? Då har du nu möjlighet att anmäla dig till en kostnadsfri anhöriggrupp. Anhöriggruppen utgår från CRAFT-programmet som syftar till att hjälpa anhöriga att må bättre och ge stöd i relationen till personen med beroendeproblem. CRAFT-programmet är ett samarbete mellan Hjo, Tibro och Karlsborg med möjlighet att delta för kommuninvånare i de tre kommunerna. Grupperna går en till två gånger per termin. Skicka in dina uppgifter via formuläret nedan så kontaktar vi dig när nästa grupp startar.

Individuellt stöd

Vi erbjuder även anhöriga individuella samtal om man inte vill gå i en grupp. Kontakta oss för mer information eller för att boka in en tid. Vi utgår från CRAFT i våra individuella samtal.

Om CRAFT

CRAFT står för Community Reinforcement Approach and Family Training och erbjuds till anhöriga till närstående med beroendeproblem. Huvudmålen i CRAFT är att förbättra den anhöriges välmående, förbättra relationen mellan familjemedlemmar, minska/eliminera den närståendes beroende av alkohol och droger och att engagera närstående att påbörja behandling.

Intresseanmälan CRAFT