Föreningsbidrag

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Vuxna och barn vid en korg på discgolfbanan i Högaliden.

Här hittar du information om hur du gör för att söka olika föreningsbidrag.

Hjo kommun stöttar föreningslivet på flera sätt, bland annat genom föreningsbidrag. Nya riktlinjer för föreningsbidrag antogs av Kommunstyrelsen 10 februari 2021.

Följande bidrag går att söka:

  • Aktivitetsbidrag 
  • Utvecklings- och investeringsbidrag
  • Anläggningsbidrag

För att kunna söka bidrag måste föreningen uppfylla ett antal grundkrav. Varje bidrag har dessutom ett eget regelverk och inga bidrag betalas ut till ekonomiska föreningar, stödföreningar, sektionsföreningar eller skolidrottsföreningar. Samtliga bidrag hanteras av Kultur, turism och fritid. 

Information om hur föreningen blir bidragsberättigad och om föreningsbidragen finns här.

Så gör du en ansökan

Ansökan om föreningsbidrag görs i Rbok. För att göra en ansökan krävs att föreningen är registrerad i Rbok vilket görs genom att en ansvarig i föreningen loggar in i Rbok och väljer "Registrera förening - Skapa konto för förening, företag eller organisation"

När ansökan om att registrera förening godkänts av oss kan den som registrerade föreningen ansöka om bidrag eller lägga till fler föreningsmedlemmar under Administrera - Användare som därefter också kan ansöka om bidrag.

Behöver du hjälp med att göra en ansökan hör du av dig till Hanna Nordlöf: 0503-354 57, hanna.nordlof@hjo.se 

Att ansöka om aktivitetsbidrag

När föreningen är registrerad i Rbok går det att importera er närvaroregistrering från det system ni närvarorapporterar i. Om ni inte rapporterar i något föreningssystem, se mer info längre ned. Därefter kan föreningen ansöka om aktivitetsbidrag (aktivitetsstöd heter det i Rbok).

För föreningar som närvarorapporterar i IdrottOnline: Behöver vi först koppla er förening till Rbok. Det kan vi först göra när föreningen finns i Rbok. Därefter kan ni importera närvaron från IdrottOnline till Rbok.

För föreningar som närvarorapporterar i andra föreningssystem (t ex laget.se, Sportadmin, Svenskalag, Repet osv.): Behöver ni skicka ert föreningssystems ID till hanna.nordlof@hjo.se. Ta kontakt med ert föreningssystem för att få ert ID.

För föreningar som inte närvarorapporterar i något föreningssystem: Kan ni göra detta i Rbok.

Tips när du söker bidrag

Du har möjlighet att ladda upp dokument i er ansökan som exempelvis offerter, fakturor och kvitton. Det går bra att scanna in eller fota dem så blir de digitala och kan bifogas till ansökan. 

Vid frågor, kontakta:

Hanna Nordlöf, fritidsutvecklare, 0503-354 57, hanna.nordlof@hjo.se