Föreningsbidrag

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Kontakter

Kommunen stödjer föreningar på flera sätt, bland annat genom ekonomiska bidrag.

Nedan hittar du information om hur du gör för att söka olika föreningsbidrag.

Föreningsbidrag

Hjo kommun stöttar föreningslivet på flera sätt bland annat genom föreningsbidrag. Nya riktlinjer för föreningsbidrag antogs av Kommunstyrelsen 10 februari 2021 och dessa gäller från och med 10 februari 2021.

Det finns följande bidrag att söka:

  • Aktivitetsbidrag 
  • Utvecklings – och investeringsbidrag
  • Anläggningsbidrag

För att kunna söka bidrag måste man som förening uppfylla de allmänna bestämmelserna. Varje bidrag har dessutom ett eget regelverk. Samtliga bidrag hanteras av Kultur-turism-och fritid. 

All information finns i följande dokument ”Riktlinjer för föreningsbidrag

Ansökan sker genom e-serve, kontakta oss för inloggningsuppgifter, kontaktuppgifter hittar du längre ner på den här sidan.

Förutom att fylla i ansökningsblanketten ska föreningar även ladda upp senaste årsmötesprotokoll, ekonomisk redovisning för närmast föregående år samt revisionsberättelse. Det räcker att detta görs en gång per år.

Observera att idrottsföreningar som även söker aktivitetsstöd via RF inte behöver ansöka om lokalt aktivitetsbidrag hos Hjo kommun. Vi hämtar istället den informationen hos RF.

För föreningar som inte ansöker om aktivitetsstöd hos RF, men som avser att söka aktivitetsbidrag hos Hjo kommun, vänligen kontakta Föreningsservice så hjälper vi er.

Tips när du söker bidrag

Du har möjlighet att ladda upp dokument i er ansökan som exempelvis offerter, fakturor och kvitton. Det går bra att scanna in eller fota dem så blir de digitala och kan bifogas till ansökan. 

Om ni inte har inloggning till e-serve, frågor kring bidrag och vilken hjälp man som förening i övrigt kan få, välkommen att kontakta oss:

Mattias Persson, fritidsutvecklare, 0503 – 354 56, mattias.persson@hjo.se

Hanna Nordlöf, fritidssamordnare, 0503 – 354 57, hanna.nordlof@hjo.se