Föreningsbidrag

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Vuxna och barn vid en korg på discgolfbanan i Högaliden.

Här hittar du information om hur du gör för att söka olika föreningsbidrag.

Hjo kommun stöttar föreningslivet på flera sätt, bland annat genom föreningsbidrag. Nya riktlinjer för föreningsbidrag antogs av Kommunstyrelsen 10 februari 2021.

Följande bidrag går att söka:

  • Aktivitetsbidrag 
  • Utvecklings – och investeringsbidrag
  • Anläggningsbidrag

För att kunna söka bidrag måste man som förening uppfylla de allmänna bestämmelserna. Varje bidrag har dessutom ett eget regelverk och inga bidrag betalas ut till ekonomiska föreningar, stödföreningar, sektionsföreningar eller skolidrottsföreningar. Samtliga bidrag hanteras av Kultur, turism och fritid. 

All information om föreningsbidragen finns i följande dokument:Riktlinjer för föreningsbidrag

Så gör du en ansökan

  1. Ansökan om föreningsbidrag görs här (länk till formulär på e-serve) 
  2. För att kunna ansöka om bidrag behöver du först skapa ett konto i e-serve som privatperson. Föreningen kan sedan med hjälp av föreningens konto lägga till dig som föreningsadministratör. Här finns en instruktionsfilm som visar hur du gör! När du loggar in på e-serve efter att ha blivit tillagd som föreningsadministratör, kan du välja om du vill logga in som administratör eller personkonto. Välj då administratör.
  3. Förutom att fylla i ansökningsblanketten ska föreningen även ladda upp senaste årsmötesprotokoll, ekonomisk redovisning för närmast föregående år samt revisionsberättelse. Det räcker att detta görs en gång per år. Såhär laddar du upp filer till din ansökan.

Behöver du hjälp med att göra en ansökan hör du av dig till Hanna Nordlöf: 0503-354 57, hanna.nordlof@hjo.se 

Föreningar som söker aktivitetsbidrag via Riksidrottsförbundet

Idrottsföreningar som även söker aktivitetsbidrag via Riksidrottsförbundet (LOK-stöd) kan ge kommunen tillgång till föreningens rapporterade deltagartillfällen automatiskt. Det gör föreningen genom att skapa en kommunfil inför varje ansökan, läs mer om det här!

För föreningar som inte ansöker om aktivitetsbidrag hos RF, men som avser att söka aktivitetsbidrag hos Hjo kommun, vänligen kontakta Hanna Nordlöf för stöd.

Tips när du söker bidrag

Du har möjlighet att ladda upp dokument i er ansökan som exempelvis offerter, fakturor och kvitton. Det går bra att scanna in eller fota dem så blir de digitala och kan bifogas till ansökan. 

För information om hur man loggar in i e-serve, vänligen kontakta oss så hjälper vi er.

Hanna Nordlöf, fritidsutvecklare, 0503-354 57, hanna.nordlof@hjo.se