Föreningsbidrag

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

En häst hoppar över ett hinder

Här hittar du information om hur du gör för att söka olika föreningsbidrag.

Hjo kommun stöttar föreningslivet på flera sätt bland annat genom föreningsbidrag. Nya riktlinjer för föreningsbidrag antogs av Kommunstyrelsen 10 februari 2021.

Det finns följande bidrag att söka:

  • Aktivitetsbidrag 
  • Utvecklings – och investeringsbidrag
  • Anläggningsbidrag

För att kunna söka bidrag måste man som förening uppfylla de allmänna bestämmelserna. Varje bidrag har dessutom ett eget regelverk. Samtliga bidrag hanteras av Kultur-turism-och fritid. 

All information finns i följande dokument:Riktlinjer för föreningsbidrag

Ansökan sker genom e-serve Obs! Du ska först skapa nytt konto som privatperson och sedan koppla ditt konto till din förening. Hör av dig till oss för mer information!

Förutom att fylla i ansökningsblanketten ska föreningar även ladda upp senaste årsmötesprotokoll, ekonomisk redovisning för närmast föregående år samt revisionsberättelse. Det räcker att detta görs en gång per år.

Observera att idrottsföreningar som även söker aktivitetsstöd via RF inte behöver ansöka om lokalt aktivitetsbidrag hos Hjo kommun. Vi hämtar istället den informationen hos RF.

För föreningar som inte ansöker om aktivitetsstöd hos RF, men som avser att söka aktivitetsbidrag hos Hjo kommun, vänligen kontakta Föreningsservice så hjälper vi er.

Tips när du söker bidrag

Du har möjlighet att ladda upp dokument i er ansökan som exempelvis offerter, fakturor och kvitton. Det går bra att scanna in eller fota dem så blir de digitala och kan bifogas till ansökan. 

För information om hur man loggar in i E-serve, vänligen kontakta oss så hjälper vi er.

Hanna Nordlöf, fritidsutvecklare, 0503 – 354 57, hanna.nordlof@hjo.se