Idrottsplatser och aktivitetsytor

Ytor som inbjuder till rörelse finns det gott om i Hjo, både för bokade aktiviteter och spontana.

Guldkroksområdet

På Guldkrokens idrottsområde ryms:

  • Guldkroksvallen med friidrottsbana och fotbollsplaner
  • Konstgräsplanen (fullstor)
  • Actionparken
  • En motionsslinga (1 km)
  • Beachplan för volleyboll, handboll eller fotboll
  • Guldkrokshallen med två fullstora idrottshallar, tennishall med två banor, bordtennisrum, styrketräningslokal, kampsportsrum, möteslokal och flera omklädningsrum.

Boka lokal eller yta här!

Flera idrottsföreningar bedriver sin verksamhet här, som till exempel Hjo badmintonklubb, IFK Hjo, HK Guldkroken, Hjo thunder basket och Guldkroken fotbollsklubb. 

Adress: Idrottsgatan 7, 544 30 Hjo.

I Hjo kan du spela tennis både utomhus och inomhus. Utomhus spelar du på grusbanorna i Stadsparken och inomhus i Guldkrokshallen.

Idrottshallar och gymnastiksalar

Här bokar du någon av lokalerna.

Guldkrokshallen

A- och B-hallen

I Guldkrokshallen, som ligger vid Guldkrokens idrottsområdefinns två fullstora idrottshallar. A-hallen är en fullstor hall som lämpar sig för olika sporter. Här finns åskådarläktare och hallen passar därför till matchspel av olika slag. B-hallen är också en fullstor hall men här finns ingen läktare, däremot finns det badmintonnät mm i denna hall.

Tennishallen

I tennishallen finns två tennisbanor, båda med hardcourtgolv. Hallen kan användas till både tennisspel och andra sporter. Här bokar du tennishallen.

Bordtennis, kampsport och styrketräning

I Guldkrokshallen finns även en lokal utrustad med bordtennisbord, rack och bollar, en lokal med mattor som underlag och som lämpar sig för kampsort samt en styrketräningslokal. 

Estrid Ericsonskolans idrottshall

En alldeles ny idrottshall som stod klar i januari 2022. Här går det att träna flera olika idrotter som till exempel gymnastik, innebandy, badminton, handboll och basket. Mått: längd 24 m, bredd 18 m, höjd 7 m. 

Guldkroksskolans gymnastiksal

Den här gymnastiksalen passar till många olika aktiviteter såsom innebandy, motionsgymnastik mm. Mått: längd 19,5m, bredd 10m, höjd 5 m.

Hammarnskolans gymnastiksal

Även Hammarnskolans gymnastiksal passar till flera olika aktiviteter.
OBS! Musikanläggning ingår inte när man hyr lokalen.
Mått: längd 22m, bredd 11 m, höjd 6m.

Korsberga gymnastiksal

Korsberga gymansiksal är en lite mindre sal som kan användas till olika aktiviteter som motionsgymnastik, innebandy, barnkalas mm.

Välkommen till Actionparken vid Guldkrokshallen! Här kan du åka med skateboard, sparkcykel eller cykel.

Bild på utomhusgymmet i Stadsparken. Ett antal styrketräningsstationer med konstgräsunderlag och träden i parken i bakgrunden.

Utomhusgym

I Hjo Stadspark finns ett utomhusgym, vid lekplatsen. Här kan du träna styrka, kondition, rörlighet och balans oavsett vilken träningserfarenhet du har sedan tidigare. Gymmet är belyst och är anpassat och tillgängligt för alla, bland annat genom valet av konstgräs som underlag.