Introduktionsprogram

Telefon
0503-35337

Telefontider
07.30-15.00

Besöksadress
Skolgatan 3b

Öppettider
07.30-16.30

Hitta hit

Postadress
544 34 Hjo

Elever sitter och arbetar i klassrummet.

Introduktionsprogrammen, IM, är ett program för dig som efter årskurs 9 inte är behörig till gymnasieskolan eller dig som behöver mer språkträning för att klara av studier på gymnasienivå.

Till IM söker du för att få hjälp att studera och komplettera dina betyg. Du är i en lugn miljö där lärarna har stora möjligheter att anpassa studietakten efter dina behov och förutsättningar. Under tiden du studerar på IM kan du träffa studievägledare så ofta du behöver, för att få hjälp att bestämma hur dina studier ska se ut i fortsättningen.

I Hjo kommun erbjuder vi två olika Introduktionsprogram:

Individuellt alternativ

Introduktionsprogrammet Individuellt alternativ riktar sig till dig som av något skäl saknar flera betyg för att vara behörig att söka till gymnasieskolan.

Språkintroduktion

Introduktionsprogrammet Språkintroduktion riktar sig till dig som behöver arbeta mera med svenska för att du skall klara av att studera på ett gymnasieprogram. Utbildningen vänder sig till nyanlända ungdomar i gymnasieålder, från 16 till 19 år, som är boende i Hjo Kommun. Målet med utbildningen är att förbereda dig inför vidare studier. Du kan också läsa andra ämnen som till exempel samhällsorienterenda ämnen, engelska, matematik, idrott och hälsa, naturorienterande ämnen samt träna upp dina färdigheter i datorhantering.

En person håller i en pinne med en stor, grön pil som pekar framåt.

Behöver du hjälp att planera din utbildning? Då kan du vända dig till en studie- och yrkesvägledare.

Färgplatta

Här hittar du information som riktar sig till dig som är elev.

En ung person med hatt sitter och tittar ut över ett fält med gräs.

I Hjo kommun finns en gemensam elevhälsa för elever i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasieskola.