Yrkesutbildning

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Bilmekaniker

En yrkesutbildning ger dig praktiska kunskaper motsvarande gymnasiets yrkesprogram.

Yrkesutbildning

I Skaraborg samarbetar kommunerna kring yrkesutbildning vilket betyder att du kan söka till yrkesutbildningar i hela området. Du hittar samtliga kommunala yrkesutbildningar på Yrkesutbildning Skaraborgs hemsida.

Yrkesutbildningarna är sökbara för vuxna och innebär att du läser yrkeskurser från gymnasieskolans yrkesprogram. Utbildningslängden varierar mellan 2 till 4 terminer. Utbildningarna genomförs i samverkan med närliggande kommuner.

Lärlingsutbildning

Lärlingsutbildningen för vuxna riktar sig till dig som vill skaffa dig kunskap genom mycket praktik på en arbetsplats inom ett valt yrkesområde. Minst 70% av din utbildning är arbetsplatsförlagd praktik och de teoretiska inslagen i kurserna inhämtas genom självstudier där yrkeslärare finns som ett stöd i ditt arbete.

Exempel på yrkesområden

  • Barnskötare
  • Olika byggutbildningar
  • Kock
  • Målare
  • Maskinmekaniker, person- och lastbilsmekaniker
  • Svetsare

Ansökan och antagning

Observera att alla utbildningar söks via respektive kommuns hemsida. Det är den sökandes ansvar att lämna en kopia på sin ansökan till sin hemkommun tillsammans med sina betyg. Du som bor i Hjo kommun skickar in en digital kopia av din ansökan tillsammans med digitala kopior på dina betyg till syv.vux@hjo.se, senast sista ansökningsdag. Vi tar sedan beslut om vi kan finansiera din utbildning och skickar därefter ett godkännande till utbildningsanordnaren som behandlar din ansökan.

Behöver du hjälp att planera din utbildning? Då kan du vända dig till en studie- och yrkesvägledare.