Stipendier till högstadieelever

13 juni 2024

Förskola och skola

Under skolavslutningen för Guldkroksskolan 7-9 delade Lions och Tidaholms sparbank ut flera stipendier. Här kan du läsa motiveringarna!

Stipendierna delas ut till elever som på ett föredömligt vis bidrar till god stämning på skolan och som är goda förebilder för sina kamrater.

Mottagare av Lions stipendier

  • Eva de Boer, 7B: Du ser möjligheter i stället för hinder och får din omgivning att göra likadant. Dessutom sprider du glädje och värme och ser till att alla får vara med i gemenskapen. Du främjar trygghet och studiero på skolan genom att stå upp för din sak, säga vad du tycker och ta egna goda initiativ.
  • Leo Larsson, 7D: Du visar att du är mån om andra och omtänksam. Du är en förbild för andra och vågar vara dig själv.
  • Lee Trihn, 8C: Du bidrar till studiero och är en god förebild. Du visar att du ser alla som lika mycket värda och samarbetar på ett bra sätt med alla.
  • August Jenemark, 8C: Du vågar vara dig själv. Du lyfter andra runt omkring dig, är glad och visar på olika sätt att du har ett gott hjärta.
  • Saga Pettersson, 9C: Du är positiv och framåtsträvande med god social kompetens. Du är även lösningsorienterad och vill att alla runt omkring dig skall bli hörda och må bra. Du bidrar till ett positivt klimat genom ditt glada sätt och din goda inställning, vilket smittar av sig på alla du möter.
  • Victor Berg 9D: Du har genom din nyfikenhet på andra, din vilja att de ska ha det bra, din omtänksamma stil och ditt goda gehör gjort dig förtjänt av denna nominering. Att du dessutom alltid är beredd att göra ditt bästa och sprider en positiv anda är pricken över i:et!

Mottagare av Tidaholms sparbanks stipendier

  • Elias Ekblom, 9A: Du är alltid en god kamrat. Du ser alltid människorna i din omgivning och visar detta genom att hälsa och ge komplimanger. Förutom detta så är du en riktig klippa på att inkludera andra i samarbeten.
  • Malva Sjöberg Harling, 9B: Du är alltid dig själv och en god kamrat. Du vågar fråga när andra kanske inte lyfter handen på ett sätt som visar mod och är ett ansvarstagande för hela gruppens framsteg.
  • Helmer Hummelblad, 9C: Du är alltid dig själv, en god förebild. Du är en trygg ungdom i dig själv och vågar säga vad du tycker och tänker.
  • Nikita Chalyi, 9D: Du är en god kamrat som alltid är hjälpsam och som är en förebild i hur du bidrar till en bra studiero i klassrummet.

Deltagare i Pythagoras Quest

Sedan 2014 deltar Guldkroksskolans högstadium i den riksomfattande matematiktävlingen Pythagoras Quest. Tävlingen anordnas av Malmö Borgaskola tillsammans med Svenska Handelskammaren. I distriktsfinalen slog Hjo samtliga andra tävlande lag och gick vidare till riksfinal i Malmö. Konkurrensen var hård och Guldkroksskolan slutade på delad 17:e plats. Men inga sura miner för det! Det gjorde snarare att vi nu fått blodad tand och kommer satsa ännu mer kommande år.

De elever som deltog i tävlingen, Alexander Johansson, Karima Nazari och Maja Lifh, har gjort en riktig bedrift och lagt ner många timmar på att öva, öva och öva vilket har krävt både kämpaglöd och energi. I samband med skolavslutningen uppmärksammades de för sina bedrifter.