Socialpsykiatrins Dagverksamhet

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Du som har en psykisk funktionsnedsättning kan ansöka om dagverksamhet enligt Socialtjänstlagen. Syftet med dagverksamheten är att ges möjlighet att ha något meningsfullt och utvecklande att göra under dagtid.

Vi har öppet vardagar kl. 09.00-15.00.

Detta gör vi på dagverksamheten

På Socialpsykiatrins dagverksamhet kan man arbeta i Hjo kommuns centralförråd med att leverera bl.a. skyddsutrustning och kontorsmaterial till olika verksamheter i Hjo kommun. Man kan även arbeta i Klammerns fabrik med diverse legoarbeten. Vi samarbetar med olika privata företag i kommunen.

Då vi vet att psykisk och fysiskt mående hör ihop har vi ett friskvårdstänk. Detta kan exempelvis innebära att vi tillsammans går promenader i naturen.

I verksamheten är också den sociala gemenskapen viktig där du skall kunna känna delaktighet både tillsammans med personal samt med andra deltagare

Praktikplats

För en del deltagare kan det vara aktuellt med en praktikplats på ett företag eller inom offentlig förvaltning. Omfattningen kan variera från några timmar i veckan upp till en hel arbetsvecka. Att ha praktik ställer vissa krav på deltagaren. Det är viktigt att man är motiverad och kan arbeta självständigt. Arbetsplats, arbetsuppgifter och omfattning bestäms efter kartläggning gjord tillsammans med en personal. Praktik kan vara ett avbrott eller komplement till den sysselsättningen som man har i dagverksamheten på Klammern och för vissa är målet att det ska kunna leda till någon form av anställning.

Hur får jag dagverksamhet?

Du ansöker om dagverksamhet hos kommunens biståndshandläggare som utreder behovet och beslutar om insatsen. Kontaktuppgifter hittar du under Kontakt.

Vad kostar det?

Insatsen dagverksamhet för personer med psykisk funktionsnedsättning är avgiftsfri. Du betalar för eventuell lunch.