Lägenheter för seniorer

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

I Hjo kommun finns det lägenheter för seniorer både på Rödingen och Vallgården.

I en lägenhet för seniorer bor du centralt i en bostad som är anpassad till äldres behov. Hjälpen du kan få från Hemvården motsvarar den som du får i vanligt boende och det krävs inget biståndsbeslut för att bo i en vanlig lägenhet för seniorer.

Vallgårdens och Repslagarens lägenheter för seniorer

På Vallgården, ett stenkast ifrån Stora torget, finns 13 lägenheter med god standard. 12 av lägenheterna är tvårumslägenheter och en är trerumslägenhet. Det finns handikappanpassade toaletter och dusch. Alla lägenheter är ombyggda 1988.

De flesta lägenheterna är utrustad med balkong, men det finns även möjlighet att nyttja uteplatserna på innergårdarna.

Granne med Vallgården ligger Repslagaren. På Repslagaren finns 8 lägenheter med god standard. Samtliga lägenheter är tvårumslägenheter. Det finns handikappanpassade toaletter och dusch. Lägenheterna är utrustade med antingen balkong eller en altan.

Lediga lägenheter

Vallgården: 2 ROK ca: 52kvm, 2 ROK ca: 61kvm, 2 ROK ca: 61kvm.

Repslagaren: 2 ROK ca: 56kvm, 2 ROK ca: 52kvm.

Om du är intresserad av att hyra lägenhet på Vallgården eller Repslagaren kontaktar du Hjo kommuns fastighetsavdelning 0503-350 21.

Rödingens lägenheter för seniorer

I kvarteret Rödingen finns idag totalt 65 lägenheter avsedda för seniorer. För att hyra en lägenhet måste du vara 65 år fyllda, men du kan registrera dig som bostadssökande för seniorboende tidigare. För att registrera dig som sökande, se lediga lägenheter och ansöka går du in på www.wennergrens.se.

Lägenheterna är fördelade på 9 st 3 rum och kök på ca 74 kvm och 56 st 2 rum och kök mellan 55 och 66 kvm. Samtliga lägenheter har balkong, uteplats eller uteplats på loftgång.

På Rödingen finns tillgång till ett brett aktivitetsutbud och en träffpunkt för äldre, finns på bottenplan i anslutning till matsalen.