Klart med ny socialchef

Charlotte Warling, porträttbild.

8 juli 2024

Stöd och omsorg

Charlotte Warling blir ny socialchef i Hjo kommun. Hon tillträder tjänsten den 1 september. Samtidigt slås verksamheterna ”Vård och omsorg” och ”Socialtjänst” ihop till en verksamhet: ”Socialtjänsten”.

Charlotte Warling är sedan 2020 verksamhetschef för Socialtjänst. Innan dess var hon, sedan 2011, enhetschef inom individ- och familjeomsorg och vård och omsorg i kommunen.

Charlotte har bred erfarenhet av att jobba som chef och har de senaste fyra åren lett andra chefer i sin roll som verksamhetschef. Hon är målinriktad och har ett stort engagemang för människor och för verksamheterna, säger kommundirektör Eva Ulfenborg.

Två verksamheter blir en

Från och med den 1 september slås Vård och omsorg och Socialtjänst ihop till en verksamhet: Socialtjänsten. Den sammanslagna verksamheten får en verksamhetschef i form av socialchef Charlotte Warling, samt två avdelningschefer (en för äldreomsorg och en för individ- och familjeomsorg samt funktionsstöd).

Jag tar mig an det här uppdraget med glädje och stor ödmjukhet. Jag ser verkligen fram emot att leda alla delar av socialtjänsten i omställningen till den nya socialtjänstlagen, säger Charlotte.

Rekrytering av avdelningschefer

Nuvarande vård- och omsorgschef Annika Törner har valt att gå vidare till en tjänst i Tidaholms kommun och därför kommer två tjänster som avdelningschef att läggas ut under juli, en för äldreomsorg och en för individ- och familjeomsorg samt funktionsstöd.