Datorer och databaser

Telefon
0503-35010

E-post
stadsbibliotek@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1B

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

På biblioteket kan du använda trådlöst nätverk (wifi) eller låna en dator. Söker du information om ett särskilt ämne? Pröva att söka i våra databaser. Här finner du till exempel artiklar som publicerats i tidskrifter och tidningar, samt mer information om författare och deras böcker.

Wifi är gratis att använda. Om du har med dig en dator, surfplatta eller smartphone kan du koppla upp dig mot internet.

Det finns två datorer med internet och skrivare. Datorerna kan bokas en timme i taget och är gratis att använda. Du kan boka på plats, via telefon eller mail. Via bibliotekets datorer får du även tillgång till ett antal databaser. 

Utskrifter kostar tre kronor per sida. 

Det finns även ett antal databaser som du kan nå via bibliotekets datorer.

Alex

Alex är ett författarlexikon med information om tusentals författare från hela världen. Här kan du hitta fakta om författare, läsordning för bokserier, information om litteraturpris, lästips med mera. Du kan logga in hemifrån i Alex med ditt lånekortsnummer.

Libris

Libris är den nationella bibliotekskatalogen där både högskolebibliotek, universitetsbibliotek och folkbibliotek finns med. Hittar du inte vad du söker efter i Mellansjökatalogen kan du leta i den. Du kan söka själv i Libris, men för att låna böckerna behöver du be en bibliotekarie om hjälp.

Retriever Mediearkivet

Mediearkivet är ett av nordens största mediearkiv som samlar nyheter från tryckta och digitala redaktionella medier. Databasen innehåller artiklar från över 300 tidningar och tidskrifter från 1987 och framåt. Mediearkivet kan du nå via bibliotekets datorer.

Släktforskningsdatabaser

Här hittar du mer information om släktforskningsdatabaser.