Polis tillkallades efter incident på Kulturkvarteret

Kulturkvarteret exteriör med julbelysning.

15 februari 2024

Kultur och fritid

Vid 14-tiden idag, den 15 februari, fick personalen på Kulturkvarteret tillkalla väktare och polis. Anledningen var ett en grupp besökare trakasserade och gav sig på en annan besökare fysiskt.

Under eftermiddagen uppstod en situation där en grupp ungdomar gav sig på en annan besökare på biblioteket. Enligt uppgift ska detta ha skett efter att hen bad ungdomarna att dämpa sig samt ta ner fötterna från bordet. När besökaren lämnade biblioteket och kom ut i receptionen följde ungdomarna efter och en av dem gav sig på besökaren fysiskt. I samband med detta stod övriga ungdomarna bredvid och skrek olämpliga saker till besökaren.

Personalen ringde polisen samt påkallade väktare genom att använda det personlarm som finns för personalen i receptionen. Personalen fick sedan ungdomarna att lämna lokalen. Därefter låstes Kulturkvarteret tillfälligt och besökaren som blivit påhoppad stannade kvar inne. Polis och väktare kom till platsen och har pratat med både ungdomarna, en av deras vårdnadshavare samt besökaren och personal.

Besökaren är chockad men mår efter omständigheterna bra.