Lisbet Bärenholdt är ny ekonomichef

Porträttbild Lisbet Bärenholdt

11 januari 2024

Kommun och politik

Den 8 januari tillträdde Lisbet Bärenholdt tjänsten som ekonomichef i Hjo kommun. Hon har arbetat med ekonomi inom offentlig förvaltning i drygt 25 år och beskriver sig som en lyssnande ledare.

Lisbet Bärenholdt kommer senast från rollen som redovisningsansvarig i Vaggeryds kommun, där hon har jobbat i drygt sex år. Innan dess jobbade hon med kommunal ekonomi i Habo kommun i 17 år. Hon har erfarenheter från ekonomienheten både centralt och inom flera olika verksamheter.

Man får med sig en hel del goda erfarenheter och jag har lärt mig mycket om den kommunala verksamheten genom åren, säger Lisbet.

Ett stort intresse för samhället och för människor gör att hon trivs i den offentliga sektorn. Hon vill bidra till att de viktiga uppgifterna en kommun har: att skola, barnomsorg, äldreomsorg och andra värdefulla verksamheter fungerar.

"Mer ledande än styrande"

Som chef beskriver hon sig som ”lyssnande” och ”mer ledande än styrande”.

Jag vill leda i det som redan är bra och styra i det som behöver förändras, säger hon.

Lisbet är bosatt i Habo, tränar styrkesport, gillar katter och följer gärna idrott på tv. Under OS står ofta flera olika tv-sändningar på samtidigt. Vid sidan av jobbet är hon kommunfullmäktiges ordförande i Habo.

Att leda fullmäktige ser jag inte i första hand som ett politiskt arbete, utan ett uppdrag för att se till att demokratin fungerar.

Eva Ulfenborg, kommundirektör, konstaterar att Lisbet och hennes erfarenhet kommer att bli värdefulla för kommunens arbete framåt.

Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Lisbet som ny ekonomichef hos oss i Hjo.