Nya skolgården i Fågelås är invigd!

19 oktober 2023

Förskola och skola

Under året har Fågelås skolas skolgård fått ett ansiktslyft med flera nya lekredskap och lekytor. Något som eleverna är mycket nöjda med.

I tisdags kväll var det dags för officiell invigning av den nya skolgården även om eleverna har kunnat använda de nya redskapen och ytorna under hösten. Det som tillkommit är en studsmatta, en snurrpyramid, en klätterställning med annorlunda rutschkana, en modern variant av gungbräda, nya fotbollsmål och en hinderbana.

Det är jättekul att det har kommit nya grejer till skolgården. Den gröna gungan är roligast men vi brukar mest spela fotboll på rasterna så det är bra att vi har fått nya mål också, berättar några av skolans elever.

En meningsfull rast är en grund för att elever ska må bra, känna sig delaktiga och få ingå i ett sammanhang. Hur skolgården ser ut och vilka aktiviteter den inbjuder till är viktiga komponenter men det behövs förstås även personal som hjälper till att tänka till och strukturera rasterna, säger rektor Silva Carlstein.

Populär samlingsplats

Skolgården är även ett populärt ställe att leka på efter skola och fritids.

Skolgården har blivit en samlingsplats och en knutpunkt för både barn och vuxna. Förutom skolgården så har vi ju ett nytt utegym och vår samlingssal har fräschats upp och blivit en fungerande idrottssal. Alla dessa delar är en förutsättning för att vi ska kunna leva och verka här, där skolan blir själva hjärtat i Fågelås, säger Silva Carlstein.