Skadegörelse och flera bränder den senaste tiden

29 juni 2023

Kommun och politik

Den senaste månaden har vi haft återkommande skadegörelse (t.ex. krossade fönster) och ett antal mindre, anlagda bränder i centrala Hjo, bland annat på Guldkroksskolans skolgård, Guldkroksområdet, Strömparterren och Bangatan.

Det är extra oroväckande med anlagda bränder i samband med rådande eldningsförbud. En liten brand kan snabbt få spridning och bli svår att kontrollera.

Vi behöver hjälpas åt för att stoppa problemen. Det skapar otrygghet, kostar pengar och kan bli farligt för de som vistas i närheten. Några invånare har redan gjort viktiga insatser genom att själva släcka små bränder som har uppkommit. Tack!

Hjo kommun anlitar Securitas som rapporterar när de ser någonting, men ju fler ögon desto bättre. Hjälp oss gärna genom att rapportera om du ser någonting.

  • Om du ser ett pågående brott ska du alltid kontakta Polisen. Vid akuta, pågående händelser ska du ringa 112. För polisanmälan ringer du 114 14 eller går in på polisen.se. Även om du bara misstänker att något brottsligt kan vara på gång bör du informera och tipsa polisen. Det kan du göra enkelt genom att tipsa polisen via webben eller genom ett samtal till 114 14.
  • Om du vill tipsa kommunen om till exempel en aktivitet eller plats som du upplever skapar otrygghet så kan du använda kommunens tipstjänst.
  • Om du ser att någonting är trasigt i den offentliga miljön så kan du hjälpa oss genom att göra en felanmälan