Lediga jobb

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Välkommen att söka jobb hos oss!

På denna sida  hittar du de tjänster som går att söka på Hjo kommun just nu. Om det är ett timvikariat du är intresserad av, hittar du informationen du behöver under fliken Bemanningsenheten. Du kan ansöka om timvikariat och semestervikariat inom vård och omsorg på den här sidan.

Om du hittar en tjänst som du är intresserad av, följer du länken längst ned i annonsen för att söka tjänsten. Alla ansökningar ska göras elektroniskt via Offentliga Jobb. Ansökningar som inkommit på annat sätt behandlas inte.

Alla som skickar in så kallade intresseanmälningar kommar att hänvisas till denna sida. Vi åtar oss inte att bevaka framtida vakanser.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras enbart av Hjo kommuns rekryteringsansvariga, enligt GDPR (Dataskyddslagen).

 

Är du vår nya samhällsbyggnadschef?

Vill du leda samhällsbyggnadsfrågorna i Hjo kommun? Nu söker vi ny samhällsbyggnadschef!

I Hjo kommun arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 200 invånare. Trästadsmiljön och den anrika stadsparken längs Vätterns strand gör Hjo kommun till en attraktiv plats året runt. Sommartid myllrar staden av besökare som njuter av glass, den charmiga stadskärnan och närheten till vattnet.

Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina medarbetare utvecklar du kommunens samhällsbygge med medborgarna och samhället i fokus. Ert gemensamma mål är hållbar utveckling och en god livsmiljö för alla som bor, verkar och besöker Hjo. Arbetet är komplext och innehåller både strategiska samhällsfrågor och frågor av operativ karaktär. Tjänsten kommer att ge dig både möjligheter och utmaningar då ämnesbredden är stor och du kommer att genomföra både analyser, avstämningar, kvalitetssäkring och uppföljning av politiska beslut.

Som samhällsbyggnadschef leder och utvecklar du verksamheten inom ramen för fastställd budget och ser till att resurserna används på bästa sätt för att skapa god kvalitet. Genom omvärldsbevakning och närvarande ledarskap driver du verksamheten framåt och bidrar med strategisk utveckling för kommunen som helhet. Du arbetar utåtriktat och samverkan med andra kommuner, myndigheter och aktörer är centralt. Du har även ett nära samarbete med våra politiker, näringsliv och kommuninvånare. Som samhällsbyggnadschef har du ett tydligt medborgarfokus och en god förståelse för det politiken vill prestera.

Som samhällsbyggnadschef ingår du i kommundirektörens ledningsgrupp och rapporterar direkt till kommundirektören. Du har personal-, verksamhets- och budgetansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bred kompetens inom samhällsutveckling. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en ledande befattning och är trygg i dig själv och ditt ledarskap. Har du erfarenhet från politiskt styrd organisation och/eller dokumenterad erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete ser vi det som meriterande.

Din förståelse och kunskap om hur man bygger en organisationskultur som ger Vi-känsla är viktig för oss. Du är intresserad av människors sociala samspel och har förmåga att se hur individuella mål och motivation är kopplade till verksamhetsmålen.

För att lyckas är det viktigt att du har ett kommunikativt ledarskap. Du är mål- och resultatinriktad samt har god initiativförmåga. Det är naturligt för dig att tänka koncernnytta i din yrkesroll och organisation. Du har aktuell och relevant akademisk utbildning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad kan Hjo kommun erbjuda dig?
Vår organisation präglas av närhet, dialog och gott samarbete mellan tjänstepersoner och politiker. Det finns en stor potential och en stark vilja till utveckling i Hjo, inom såväl organisationen som bland de som bor och verkar här. Du har stora möjligheter att göra skillnad med ditt arbete. Vi eftersträvar och värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi har kommit långt i vårt värdegrundsarbete och är en arbetsplats som präglas av det goda mötet och ett prestigelöst förhållningssätt.
Detta blir du en del av.

Befattningen omfattas av kravet på säkerhetsprövning och en godkänd prövning är ett villkor för anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse.
Ansök senast
2023-01-08
Referensnr
A1041167
Antal platser
1

Övrigt

Vi planerar att genomföra våra intervjuer den 12 januari och 13 januari. Håll om möjligt de dagarna öppna i din kalender, besked om du blir aktuell för intervju kommer att ges löpande under ansökningsperioden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar lämnas av

Eva Ulfenborg
Kommundirektör
0503-352 17

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare
Kommunens växel
0503-350 00

Ansök senast: 2023-01-08 Till ansökan