Lediga jobb

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Välkommen att söka jobb hos oss!

På denna sida  hittar du de tjänster som går att söka på Hjo kommun just nu. Om det är ett timvikariat du är intresserad av, hittar du informationen du behöver under fliken Bemanningsenheten. Du kan ansöka om timvikariat och semestervikariat inom vård och omsorg på den här sidan.

Om du hittar en tjänst som du är intresserad av, följer du länken längst ned i annonsen för att söka tjänsten. Alla ansökningar ska göras elektroniskt via Offentliga Jobb. Ansökningar som inkommit på annat sätt behandlas inte.

Alla som skickar in så kallade intresseanmälningar kommar att hänvisas till denna sida. Vi åtar oss inte att bevaka framtida vakanser.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras enbart av Hjo kommuns rekryteringsansvariga, enligt GDPR (Dataskyddslagen).

Handledare till arbetsmarknadsenheten

Vår kollega går i pension och vi söker nu en handledare till arbetsmarknadsenheten.

Uppskattar du en arbetsdag som inte är den andra lik och där ett lösningsfokuserat arbetssätt är nyckeln till framgång? Är du en person som drivs av att se andra människor lyckas och nå förändring? Då har du hittat rätt och passar in i vårt gäng!

Vi erbjuder dig en engagerad och inspirerande arbetsgrupp och en arbetsplats där fortbildning är en naturlig del av vår verksamhetsutveckling. Vi vill att våra medarbetare mår bra därför erbjuder vi dig möjlighet till extra semesterdagar genom semesterväxling. Vi har ett sommaravtal med kortare arbetstid under sommarmånaderna, du erbjuds friskvård under arbetstid, rabatterat gymkort på lokala gym, leasingavtal för cykel och flexibel arbetstid via flextid.

Arbetsmarknadsenhetens lokaler är placerade i närheten av såväl gym, spa som naturområden. Närheten till Hjoåns dalgång ger utrymme för lunch i naturen eller varför inte en uppfriskande löp- eller cykeltur längs ån under friskvårdstimmen.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som handledare på arbetscentrum är inrättad under Arbetsmarknads- och integrationsenheten där även socialpsykiatrins dagverksamhet framöver kommer att ingå. Enheten har ett nära samarbete med övriga delar av kommunens verksamheter då vi utför uppdrag åt t.ex. Kultur och fritid och Gata/Park. Förutom att arbeta i vår verkstads- och sömnadsdel ingår utomhusuppdrag så som vård av Hjoåns dalgång, skötsel av vandringsled och fixartjänster för seniorer. Vi utför en del möbelflytt vilket gör att det är viktigt att du är i god fysisk form. Verksamheten bedriver även friskvård, vi ser det därför som positivt om du är intresserad av hälsofrämjande aktiviteter. Vi arbetar enligt ett coachande förhållningssätt och tjänsten bygger på att du tycker om att arbeta hands-on, tillsammans med deltagaren i de uppdrag som utförs.

På arbetscentrum arbetar vi med att handleda och coacha individer att nå egen försörjning genom arbetsträning. Individerna blir anvisade till arbetscentrum av en arbetsmarknadshandläggare vilket gör att du förutom att ha verksamhetens handledare som närmsta kollegor även kommer att ha ett nära samarbete med enhetens handläggare. Uppdraget innefattar uppföljningar, dokumentation och fakturering vilket kräver att du är en vän av ordning och tycker om att arbeta strukturerat. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med socialpsykiatrins deltagare samt att arbeta med det praktiska mottagandet av flyktingar.

Kvalifikationer

Vi söker en inspirerande förebild. Någon som har hög empatisk förmåga, är trygg i sig själv och har lätt för att skapa goda relationer. Vi ser gärna att du har kompetens inom trädgård, odling eller sömnad för att komplettera vårt team. Arbetets variation kräver att du kan arbeta strukturerat och självständigt. Målet är att inspirera och motivera människor till förändring, egenförsörjning och till ett välfungerande liv därför ser vi gärna att du:

• har en beteendevetenskaplig högskoleutbildning på minst 2 år
• kan utrycka dig väl i tal och skrift
• har B-körkort

Det är meriterande om du:
• har tidigare erfarenhet av handledning
• har kunskaper inom verksamhetssystemet Lifecare
• är förtrolig med arbetsmetoden MI
• har kunskaper om hur det är att leva med psykiatriska diagnoser, missbruk eller en NPF-diagnos

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Välkommen med din ansökan!

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Varaktighet
Tillsvidare
Tillträdesdatum
2024-07-01
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Ansök senast
2024-04-21
Referensnr
A1282970
Antal platser
1

Övrigt

Intervjuer kan ske löpande och anställning kan ske innan ansökningstiden har gått ut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Upplysningar lämnas av

Jessica Bergman
Enhetschef arbetsmarknads- och integrationsenheten
0503-352 28

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare
Kommunens växel
0503-350 00

Ansök senast: 2024-04-21 Till ansökan