Inför cruisingen lördag den 17 augusti

Karta som visar cruisingens sträckning. Informationen framgår av texten.

14 augusti 2024

Kultur och fritid, Trafik och stadsmiljö

Lördag 17 augusti mellan klockan 18.00 och 00.00 arrangerar Hjo Rotaryklubb och Laketown cruisers cruising i Hjo stad. Trafikvakter kommer att dirigera trafiken under evenemanget.

Bilarna kommer att röra sig i en slinga bestående av gatorna Hamngatan-Bangatan-Vasagatan-Ringvägen-Falköpingsvägen-Torggatan. Trafiken rör sig i båda riktningarna.

Trafikvakter finns utplacerade vid torget, Ica, Strömparterren samt korsningarna Vasagatan/Ringvägen, Ringvägen/Falköpingsvägen och Skolgatan/Torggatan. Platserna är markerade med kryss på kartan.

Delar av centrum avstängd för övrig trafik

Långgatan, torget och Hamngatan kommer att vara avstängda för övrig trafik. Övriga gator som ingår i slingan går att trafikera – men vi rekommenderar att ta en annan väg om det är möjligt, eftersom det kommer att bli trångt att ta sig fram.

Boende kan komma in och ut från sina fastigheter, men det kommer att vara trångt vid torget och längs Hamngatan. Vi rekommenderar därför att boende där vid behov flyttar ut sin bil tidigare under dagen.

Nattstängningen i centrum är denna kväll ändrad till 00.00-05.00.

Samarbete mellan Rotary, kommunen och Polisen

Rotary, Hjo kommun och Polisen samarbetar under evenemanget för att det ska bli så bra som möjligt för allmänheten, deltagarna och publiken. Polisen kommer att vara på plats med poliser från Östra Skaraborg och polisvolontärer.

Vissa förändringar har gjorts för att förbättra årets evenemang:

  • Förändrad sträckning
  • Förbättrad skyltning för övrig trafik
  • Toaletten vid torget (Regeringsgatan) öppnas tillfälligt under dagen
  • Parkeringen vid Biergarten stängs av under kvällen