Ny rektor på Hammarnskolan

Porträttbild av Thomas Sjögren Amcoff.

23 september 2024

Förskola och skola

Thomas Sjögren Amcoff är ny rektor på Hammarnskolan sedan den 16 september.

Thomas har 15 års erfarenhet av arbete med skolledning och skolutveckling, bland annat från Lidköping, Vara och Borås. Innan dess har han lika lång erfarenhet från Försvarsmakten, som officer och utbildare. Senast kommer han från en tjänst som utvecklings- och avdelningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Tjörns kommun.

Jag ser fram emot att få komma närmare verksamheten igen och jobba med skolutveckling där den faktiskt sker – i skolan, säger Thomas.

Vi är mycket glada för att Thomas blir en del av vårt team. Hans erfarenheter, både från olika kommuner och professioner, kommer bli ett bra tillskott för skolan i Hjo kommun, säger Skolchef Mari-Louise Brage.

Skynda långsamt

Thomas tillträdde tjänsten den 16 september.

Min första uppgift blir att bekanta mig med skolan, mina medarbetare och elever för att se hur vi ska arbeta vidare tillsammans. Jag försöker arbeta efter devisen ”Skynda långsamt”. Beslut ska tas skyndsamt men genomförandet behöver ibland få ta tid för att få den effekt man vill åt, säger han.

Thomas kommer ursprungligen från Karlskrona men flyttade till Skaraborg i början av 2000-talet. Idag bor han i Friel utanför Grästorp.